Hartstichting.nl wordt geladen

Fietstocht was ook stuk verwerking

Tijdens CYCLE NL fietsten Antoinette en dochter Lisa 70 kilometer, dochter Iris 150 kilometer. Zij verloren eerder dit jaar hun man en vader aan een hartstilstand tijdens een fietstocht in Frankrijk.

Naast geld ophalen voor onderzoek, was de fietstocht ook een stuk verwerking voor Antoinette en haar dochters. “We hebben deze tocht met Dennis in ons hart gefietst. We hopen zo bij te dragen aan belangrijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Zodat je mensen niet ineens hoeft te verliezen.”

'Blij dat ik bij hem ben geweest'

Fietsen was de gezamenlijke passie van het gezin. Juist tijdens een fietstocht slaat het noodlot bij haar man toe. “Dennis en ik fietsten samen een klein rondje op de Alpe d’Huez. Onderweg voelde hij zich plotseling niet goed,” vertelt Antoinette.

Dennis valt weg en heeft hij geen hartslag. Antoinette: “Ik begon gelijk met reanimeren. Gelukkig kreeg ik snel hulp van Nederlanders.” Boven op de berg duurt het zo’n 20 minuten voordat een AED en een traumahelikoper ter plekke zijn. “Al die tijd gingen we door met reanimeren."

"Na zo’n drie kwartier kreeg ik het bericht dat Dennis was overleden. Achteraf ben ik gelukkig bij hem geweest en weet ik precies wat er gebeurd is. Ik heb tenminste nog kunnen proberen om hem te helpen.”

Cycle overhandigen cheque