Hartstichting.nl wordt geladen

De 9e editie van Stoptober is afgetrapt door de BN-ers. Nederlanders worden opgeroepen om vanaf 1 oktober 28 dagen te stoppen met roken.
Meer dan vierhonderdduizend mensen deden de afgelopen jaren mee, en bewezen hiermee dat Stoptober werkt. Het stopmoment is inmiddels groter dan het andere bekende stopmoment op 1 januari.

Met de positieve aanpak, ondersteuning per app en een grote online community, stoppen mensen door het hele land samen. Op deze manier houden stoppers het beter en langer vol.

Ook nu weer geven bekende Nederlanders het goede voorbeeld. Dit jaar zijn dat zangeres Eva Simons, autocoureur Tim Coronel, journalist Arno Kantelberg en zanger Tommie Christiaan.

Tommie Cristiaan, Eva Simons en Arno Kantelberg gooien Stoptober-ballon in de lucht

"Ik ga er voor de volle 100% voor!"

Eva Simons is al vaker gestopt, maar door het touren en deadlines begon ze toch steeds weer. Dit keer wil ze er echt helemaal vanaf. “Ik doe het nu echt voor mijn gezin en dus ga ik er voor de volle 100% voor!” Dat geldt ook voor Tim Coronel. Na 34 jaar is hij er klaar mee.

Gematigde roker Arno Kantelberg denkt vooral moeite te hebben met het doorbreken van routines: “Na tv-opnames rook ik op weg naar huis vaak nog een sigaretje, een soort after dinner-smoke.

Voor Tommie Christiaan wordt het zijn eerste stoppoging. Ik zie mezelf als een zware roker met zeker een half tot heel pakje per dag. Het stinkt, kost geld en het geeft een slecht voorbeeld aan mijn kinderen. Ik kijk uit naar een leven zonder rokershoestje, en waarin het roken mijn leven níet meer beheerst.”

Doe mee aan Stoptober en download de gratis app

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich vanaf 2 september inschrijven via de website stoptober.nl. Vanaf 21 september is de bijbehorende gratis app te downloaden die vanaf 1 oktober dagelijks steun biedt. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2022.