Hartstichting.nl wordt geladen

Ongeloof

“Ik werd zwetend wakker en voelde een enorme en gekke pijn op de borst”, aldus Muijs. “Maar ik had geen zin om mijn vrouw daarvoor wakker te maken”, kijkt hij nu vol ongeloof terug op zijn eigen besluit. “Ik was immers jong, gezond en sportte veel. Hartinfarct, hartaanval, dat kwam geen moment in mijn woordenboek voor.”

To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.

Ambassadeur Bas vertelt in een interview met Shownieuws open over het moment waarin hij absoluut niet wilde dat zijn vrouw hulp zocht.

‘Geen ambulance!’

Ook toen hij meer last begon te krijgen en die bewuste week lastig de trap op kwam, bleef hij, naar eigen zeggen, eigenwijs het aandringen van zijn vrouw negeren. Om op tijd voor de Sinterklaasintocht op de school van zijn kinderen te zijn, snelde Muijs op de fiets naar het schoolplein. “Dat ik daar op tijd aan kwam was een wonder, maar na het fietsen voelde ik dat dit misschien te veel was geweest”, vertelt hij verder. 

Op het schoolplein zakte Muijs toch min of meer in elkaar. “Ik ben daar tegen een muur gaan zitten.” 
Zijn vrouw vult aan: “Het enige wat hij kon zeggen was: ‘Ik wil geen ambulance!’”  

Anderen waarschuwen

Onderweg naar huis bleef zijn vrouw aandringen om hulp te zoeken. Ze kregen er zelfs ruzie over. “Thuisgekomen ging het echt niet meer en zijn we naar het ziekenhuis gegaan. Daar vertelde de arts me dat ik een hartinfarct had gehad.” Met spoed onderging hij een bypassoperatie. 

Inmiddels is Bas helemaal hersteld. Hij volgde een reanimatiecursus bij de Hartstichting en bij Shownieuws deed hij vrijdag 24 november zijn verhaal, omdat hij eigenwijze mensen, zoals hij zelf, wil waarschuwen. “Ik vond het niet nodig om 112 te bellen, maar nu weet ik hoe belangrijk dat is!” Daarbij raadt hij hen aan om de Spoedcursus van de Hartstichting te doen. “Als je dan een keer in zo’n situatie terechtkomt, dan weet je wat je moet doen! Nu kan ik weer op mijn hart vertrouwen en ik zal eerder wat doen met een gekke pijn.” 

Heb je even....?

Leer zelf in 5 minuutjes de signalen van een hartinfarct, beroerte en hartstilstand herkennen. Doe snel de Spoedcursus.
Een vrouw doet de Spoedcursus op haar telefoon