Eventrecorder
De eventrecorder is een apparaatje om een hartritmestoornis op te sporen. Ook kan hiermee onderzocht worden of een ritmestoornis de oorzaak is van bijvoorbeeld duizeligheid of wegraken.
Hartritmestoornis vastleggen
Soms treedt de ritmestoornis slechts af en toe op. Het is dan niet gemakkelijk om een hartritmestoornis zichtbaar te maken op een hartfilmpje (ECG) of een holteronderzoek. Met een eventrecorder kun je zelf een hartfilmpje maken op het moment dat een hartritmestoornis optreedt. Dat kan gewoon thuis.
Voor wie?
De eventrecorder wordt toegepast bij klachten van hartritmestoornissen, duizeligheid en/of wegrakingen. Een onderzoek met een eventrecorder kan geadviseerd worden door de huisarts of cardioloog.
Verschillende eventrecorders
Er zijn verschillende soorten eventrecorders. Het type is afhankelijk van de klachten van de patiënt. Sommige eventrecorders registreren ritmestoornissen op het moment dat de patiënt zelf aangeeft dat de stoornis optreedt (on-demand). Andere zijn ook geschikt om informatie te registreren tijdens wegrakingen (looping-recorders). Hierbij is het belangrijk om ook het ECG vast te leggen van de periode voorafgaand aan de klachten .
Naast eventrecorders die buiten het lichaam worden geplaatst, zijn er ook implanteerbare hartritmemonitoren.
Diagnose na gebruik eventrecorder
Meestal is een paar weken voldoende om de klachten vast te leggen. De huisarts of cardioloog ontvangt de geregistreerde hartfilmpjes via de centrale. Na afloop van het onderzoek bespreekt hij de resultaten met je en bepaalt of er nader onderzoek nodig is.
Onderzoek naar boezemfibrilleren
Stel je vraag aan onze voorlichters
- Chat via de chatknop onder in beeld (10.00 tot 16.30 uur)
- Bel met een voorlichter: 0900 3000 300 (9.00 - 13.00 uur, € 0,05 per minuut)
We zijn bereikbaar van maandag t/m donderdag