Hartstichting.nl wordt geladen

Hartcentra

In deze hartcentra vinden openhartoperaties en gespecialiseerde behandelingen plaats: 

Kinderhartcentra

In Nederland zijn 4 gespecialiseerde hartcentra voor kinderen. Hier werken artsen die in kinderharten gespecialiseerd zijn. Diagnose, onderzoek en controles lopen meestal via de eigen kindercardioloog. Steeds meer kinderen met een aangeboren hartafwijking bereiken de volwassen leeftijd. De hartcentra zijn ook gespecialiseerd in deze groep patiënten.

Wachtlijsten

Ziekenhuizen zijn verplicht om wachttijden voor ingrepen in hun ziekenhuis op hun website te publiceren en iedere maand te verversen.

Vergelijk ziekenhuizen met elkaar op de ziekenhuischecker. Er staat informatie over wachttijden en je kunt doorklikken voor actuele wachttijden in jouw ziekenhuis.

Tip! Schakel hulp in van je zorgverzekeraar bij een lange wachtlijst. Mogelijk is er een oplossing om toch zo snel mogelijk geholpen te worden. 

Uitwijken naar het buitenland

Sommige ziekenhuizen in het buitenland hebben kortere wachttijden hebben dan ziekenhuizen in Nederland. Wil je in aanmerking komen voor behandeling in het buitenland? Overleg dan altijd eerst met je zorgverzekeraar. Die kan uitzoeken of de behandeling, de extra reiskosten en de nazorg vergoed worden. Ook kan de zorgverzekeraar mogelijk voor je bemiddelen.