Bewegen op jouw manier

Bewegen is gezond. Kies wel een sport of vorm van bewegen die bij je past. Anders is de kans groot dat je snel afhaakt. Het kan helpen om lid te worden van een sportvereniging.

Zoek extra beweegmomenten

Je kunt er elke dag een sport van maken om meer te bewegen. Pak vaker de fiets of ga ergens lopend heen. Bijvoorbeeld naar je werk of school of als je boodschappen gaat doen. Of stap 1 of 2 haltes eerder uit de bus of tram en wandel de rest. Je kunt op je werk ook een lunchwandeling maken en de trap te nemen in plaats van de lift.

Bewegen in de natuur

Zoek je tips om te bewegen in de natuur? Beter in het Groen biedt een overzicht van meer dan 1000 activiteiten om buiten te bewegen.

> Meer over Bewegen in het Groen

Kies een sport die bij je past

Het kan helpen om lid te worden van een sportvereniging. Sommige mensen vinden samen sporten leuker dan alleen. Anderen gaan liever zwemmen, schaatsen of joggen. Er zijn mogelijkheden genoeg.

> Laat je inspireren op Sportwijzer.nl

De beste beweegtips en gezonde recepten elke maand gratis in je mailbox.

Ja, graag!

Tips voor hardlopen

Een goede voorbereiding is belangrijk wanneer je start met hardlopen. Maak gebruik van het hardloopschema en de tips om je training goed op te bouwen.

> Meer tips voor hardlopers

Trends in buitensporten

Wil je een keer iets anders? Er zijn tegenwoordig veel leuke en nieuwe buitensporten, zoals bootcamp of freerunnen.

> Doe inspiratie op

Bewegen voor patiënten

Ben je patiënt en wil je op een verantwoorde manier in beweging blijven? Lees wat er mogelijk is. Bekijk bijvoorbeeld of je in jouw buurt onder deskundige begeleiding kunt bewegen.

> Meer over bewegen voor patiënten

In beweging voor de Hartstichting

Bedenk zelf een actie of doe mee aan een evenement en haal geld op voor de Hartstichting.

Bekijk de evenementen

Lees meer over bewegen

Hartstichting en KNVB zetten in om kinderen meer te laten bewegen

Bewegen in de natuur

Bewegen voor een gezond hart

Nieuwsbrief Gezond leven

Elke maand tips over gezond eten, bewegen en ontspannen in je mailbox?