Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Mijn Gids?

Je kunt alles in de Gids bewaren om later terug te lezen, of om te delen.

  Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

  Meer over privacy en voorwaarden.

  Mijn Gids?

  Klik nu hier om deze pagina
  in je Gids te bewaren.

  Aandachtspunten AED kopen

  Aandachtspunten AED kopen

  Aandachtspunten AED kopen

  Waar moet je op letten bij de aanschaf van een AED? Bepaal waar een AED voor jou aan moet voldoen aan de hand van deze aandachtspunten.

  Aandachtspunten bij aanschaf AED

  AED’s die in Europa verkocht worden hebben een CE-keurmerk. Dat betekent dat ze veilig zijn voor de bediener en voor het slachtoffer. Kies voor een AED van een groot en betrouwbaar merk. Zo ben je in de toekomst verzekerd van service bij het vervangen van onderdelen, zoals elektroden en accu’s.

  Specificaties

  Let op deze criteria bij de aanschaf van een AED:

  • IP-waarde. Hoe hoger de IP-waarde, hoe beter de AED bestand is tegen stof en spatwater.
  • Metronoom en gesproken instructie. De metronoom geeft het juiste tempo aan en de gesproken instructie begeleidt de reanimatie. Kies uit basis- of uitgebreide instructies en een Nederlandse of meertalige spraak.
  • De garantietermijn en de levensduur van de AED.
  • De kosten van nieuwe elektrodes en accu’s.
  • De AED-zelftest. Daarbij checkt de AED automatisch of hij nog goed werkt. Per AED verschilt de manier waarop jij bericht krijgt als er iets mis is met de AED. Dit kan via een licht- of geluidssignaal of via Wifi naar je telefoon.

  Samen met jouw buurt een AED kopen?


  In woonwijken zijn te weinig AED’s dag en nacht bereikbaar. Terwijl juist daar de meeste hartstilstanden zijn. Zamel nu samen met je buren geld in voor een eigen AED. Start vandaag nog jouw actie!

  Start een BuurtAED-actie

  Onderhoud en garantie

  De batterij en elektroden van de AED hebben een houdbaarheidsdatum. Daarna zijn ze aan vervanging toe. Als je bij aankoop een onderhoudscontract met de leverancier afsluit, zorgen zij voor het vervangen van de onderdelen en kun je daar terecht als er iets mis is.

  AED buiten ophangen

  Een hartstilstand kan ook plaatsvinden buiten openingstijden. Daarom is het belangrijk dat een AED dag en nacht beschikbaar is. Hang je AED bij voorkeur aan een buitenmuur in een goed beschermde AED-buitenkast.

  Financiële steun

  Wil je een AED kopen voor je woonwijk of je bedrijf? Informeer dan eens bij de gemeente, serviceclubs zoals de Rotary of Lions of bedrijven in de buurt. Misschien willen ze je initiatief steunen of met je samenwerken.

  Tip! Misschien kom je in aanmerking voor een AED via de Saving Lives Foundation. De voorwaarden zijn onder andere dat je AED dag en nacht beschikbaar is en aangemeld is bij HartslagNu. 

  > Meer lezen

  Niet vergeten Meld je AED aan bij een oproepsysteem reanimatie

  Lees meer over een AED

  Jacomijn

  Jacomijn: “Eindelijk een AED dichtbij huis”

  Zamel met jouw buren geld in voor een BuurtAED

  Zamel met jouw buren geld in voor een BuurtAED

  AED aanmelden

  AED aanmelden