Word burgerhulpverlener

Een burgerhulpverlener krijgt een oproep als iemand in de buurt een hartstilstand krijgt. Kunt u reanimeren? Meld u dan aan als burgerhulpverlener en red een leven in uw buurt.

Verhaal met een hart

Coen

Mijn buurvrouw kreeg een oproep en startte binnen 2 minuten met reanimeren. Dankzij haar leef ik nog.
Lees het hele verhaal

Leer reanimeren

Om een leven te redden in uw buurt als burgerhulpverlener moet u kunnen reanimeren. In een reanimatietraining leert u in 4 uur wat u moet doen bij een hartstilstand.

Word Reanimatiepartner

Reanimatiecursussen in heel Nederland

Bent u een vrijwilligersorganisatie die reanimatiecursussen aanbiedt? Sluit u dan aan als Reanimatiepartner van de Hartstichting en profiteer van de vele voordelen.

Aanmelden AED

Bij een hartstilstand is snelle inzet van een AED van levensbelang. Heeft u als particulier of bedrijf een AED? Registreer deze dan bij het oproepsysteem reanimatie.

Feiten & cijfers

Elke week

Nederlanders krijgen een hartstilstand buiten het ziekenhuis

Bel

1-1-2

bij een hartstilstand

4 uur

duurt een reanimatiecursus

Nieuwe Reanimatie App

Download de nieuwe Reanimatie App van de Hartstichting. De app bevat veel informatie over reanimatie en hartstilstand, veel oefeningen, een kennisquiz en heldere instructies in een noodsituatie.