Buurten zonder AED in kaart gebracht

Op 1775 plekken na, heeft Nederland een dekkend AED-netwerk. De Hartstichting en HartslagNu hebben in kaart gebracht waar de laatste AED-loze zones zich bevinden.

De Hartstocht: evenement in corona-tijd

Wie van wandelen houdt kan ook in coronatijd zijn hart ophalen: de Hartstichting organiseert op 3 oktober De Hartstocht.

Hartstichting: nieuwe donorwet vergroot kansen voor hartpatiënten

Vanaf 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet van kracht. Heel belangrijk voor hartpatiënten, want met elk hart dat beschikbaar komt voor transplantatie is een leven te redden.

Hartstichting: nieuwe donorwet vergroot kansen voor hartpatiënten

Waarom moeten hartpatiënten extra voorzichtig zijn tijdens warmte?

De temperaturen lopen op. Voor hart- en vaatpatiënten is effect van warmte groot, wat zorgt voor extra uitdagingen.

Hartstichting in 2019: veel acties en betrokkenheid

2019 was een succesvol actiejaar voor de Hartstichting. Veel betrokkenen kwamen in actie voor gezondere harten en daardoor konden mooie resultaten worden behaald.

Huisartsen hebben dringend meer kennis nodig over covid-19 bij hartpatiënten

Publicatie: 17-5-2020

Het is van levensbelang om op tijd te zien wie ernstig ziek dreigt te gaan worden door het coronavirus. Er ontbreekt nog veel kennis. De Hartstichting is samen met huisartsen en cardiologen een nieuw onderzoek gestart.

Oproep NVVC, Harteraad en Hartstichting: zet hartrevalidatie op afstand in

Publicatie: 14 mei 2020

Veel hartpatiënten kunnen door corona geen hartrevalidatie volgen. De NVVC, Harteraad en Hartstichting dringen er bij ziekenhuizen en hartrevalidatiecentra op aan hartrevalidatie op afstand aan te bieden.

Hartstichting bekroond als Beste Werkgever

8-5-2020

De Hartstichting mag zich een van de ‘Beste Werkgevers van Nederland’ noemen. Dit is een onafhankelijk keurmerk voor goed werkgeverschap.