Hartstichting.nl wordt geladen

Doel van het onderzoek

De onderzoekers ontwikkelen een slim polsbandje. Deze kan zelf een hartstilstand herkennen en direct noodhulp oproepen. De eerste versie van het polsbandje is af. Het doel is om te onderzoeken hoe vaak het polsbandje een verkeerd signaal geeft. Zo kunnen de onderzoekers het aantal verkeerde meldingen verminderen. 

De onderzoekers

Roos Edgar is de dagelijkse onderzoeker van dit onderzoek. Zij werkt als technisch geneeskundige op de afdeling ‘Cardiologie’ in het Radboudumc in Nijmegen. Ze werkt aan de ontwikkeling van het slimme polsbandje.

Roos Edgar

Belangrijke informatie

  • Wie kan meedoen?

    Je kunt meedoen als patiënt als je: 

    • 18 jaar of ouder bent; 
    • een ICD hebt, hartfalen met een verminderde pompfunctie hebt of een hartinfarct hebt gehad. 

    Je kunt meedoen als gezonde vrijwilliger als je: 

    • geen hartziekten hebt; 
    • tussen de 18 en 39 jaar oud bent of ouder dan 80 jaar. Er zijn al genoeg proefpersonen tussen de 40 en 80 jaar.
  • Wie kan niet meedoen?

    Je kunt niet meedoen als je: 

    • geen smartphone hebt. 
  • Hoe verloopt het onderzoek?

    Voor het onderzoek start, ga je op bezoek in het Radboudumc in Nijmegen. De onderzoeker legt het onderzoek verder aan je uit. Na de afspraak krijg je het polsbandje mee naar huis. Het polsbandje houdt je hartslag bij, maar roept nog geen noodhulp op bij een hartstilstand. 

    Daarna draag je 2 maanden lang het polsbandje. Je activiteiten houd je per dag bij in een dagboek. Ook meet je 2 keer per week je bloeddruk. Na 2 weken en 5 weken belt de onderzoeker om te vragen hoe het gaat.  

    Het onderzoek eindigt na 2 maanden. Je geeft het polsbandje terug aan de onderzoekers in het Radboudumc. Daarna vul je een vragenlijst in. De vragen gaan over jouw ervaring tijdens het dragen van het polsbandje. 

  • Zijn er risico’s?

    Dit onderzoek heeft geen risico’s. Het dragen van het polsbandje voelt hetzelfde als een horloge. Deze zit dus comfortabel. 

Dit krijg je ervoor terug

Door je deelname help je bij het ontwikkelen van de slimme polsbandjes. Zo kunnen mensen in de toekomst hopelijk beter geholpen worden bij een hartstilstand. 

Je krijgt een reiskostenvergoeding voor de bezoeken aan het Radboudumc in Nijmegen.  

Meedoen of meer weten?

Vul dan het formulier hieronder in. Zo laat je weten dat je interesse hebt of kun je de onderzoeker vragen stellen. De onderzoeker neemt contact met je op. Je zit nog nergens aan vast.