Proefpersonen nodig voor wetenschappelijk onderzoek
Wetenschappers die onderzoek doen voor de Hartstichting hebben regelmatig proefpersonen nodig voor hun onderzoek. Patiënten, maar ook gezonde mensen. Door mee te doen, help je hart- en vaatziekten te voorkomen, eerder op te sporen en beter te behandelen. Bekijk hier voor welke onderzoeken er nu proefpersonen nodig zijn.
Help mee als proefpersoon
Wil jij meedoen aan een van onze wetenschappelijke onderzoeken? Dat kan op verschillende manieren. Soms hoef je alleen een vragenlijst in te vullen. Vaak komt er ook meer bij kijken. Voor de meeste onderzoeken moet je 18 jaar of ouder zijn. Bekijk hieronder voor welke onderzoeken we op zoek zijn naar deelnemers. Klik op de onderzoeken voor meer informatie en om te zien of jij in aanmerking komt. Er zijn 3 categorieën:
- Onderzoeken voor patiënten
- Onderzoeken voor zowel patiënten als gezonde mensen
- Onderzoeken voor gezonde mensen
Gezocht: hart- en vaatpatiënten
Hoeveel stappen zetten mensen met hart- en vaatziekten?
Heb jij een hart- of vaatziekte en een mobiele telefoon, stappenteller, smartwatch of sporthorloge? Doe dan mee met dit onderzoek.Kan een voedingssupplement de klachten van hartfalen verminderen?
Heb jij last van hartfalen? Doe dan mee aan dit onderzoek naar de invloed van een voedingssupplement.Kun je de plek in het hart waar hartritmestoornissen ontstaan wegstralen?
Heb je hartaandoening die zorgt voor ernstige hartritmestoornissen die vaker terugkomen? Meld je dan aan voor dit onderzoek.
Gezocht: hart- en vaatpatiënten en gezonde mensen
Herkent een slim polsbandje een hartstilstand?
Onderzoekers maken een slim polsbandje die een hartstilstand herkent. Jouw hulp is hard nodig bij het testen!Hartenbank
Ook na je leven kan je helpen om de diagnose en behandeling van hartziekten te verbeteren. Doneer je hart na overlijden voor onderzoek.
Waarom meedoen aan wetenschappelijk onderzoek?
Twijfel je nog of je wilt meedoen? Weet dan dat je met jouw deelname het verschil kunt maken. Je helpt hart- en vaatziekten te voorkomen, eerder op te sporen en beter te behandelen. Lees hier wat je als proefpersoon kunt verwachten.