Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Mist jouw buurt nog een AED?

Mist jouw buurt nog een AED?

Een AED is een draagbaar apparaat dat een schok kan geven bij een hartstilstand. Hierdoor kan het hartritme herstellen en kun je een leven redden. 

Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. Daarom is het van levensbelang dat in elke buurt een AED hangt. Check hier waar dringend AED's nodig zijn.

Check waar AED's nodig zijn

 

Mijn postcode ingevuld, en nu?

Na het invullen van de postcode zie je:

  • Het gebied waar ik op zocht valt in een rode cirkel: dit gebied heeft nog niet genoeg AED's die 24/7 bereikbaar zijn voor de buurt én zijn aangemeld bij het oproepsysteem HartslagNu.

  • Het gebied waar ik op zocht valt buiten een rode cirkel: de noodzaak voor het plaatsen van een AED is in dit gebied minder groot.
  • Let op: de kaart is gemaakt op basis van AED's die zijn geregistreerd bij het oproepsysteem HartslagNu.  > Meer details in de disclaimer van de kaart

​​Waar kan ik dan het beste een AED plaatsen?

  • De ideale plek voor een AED is in het midden van het rode gebied

  • Let er wel altijd op dat de plek goed bereikbaar is. Een plek is bijvoorbeeld minder geschikt als mensen een drukke weg moeten oversteken of er water tussen zit.

 

Veelgestelde vragen

Waar hangen AED's in mijn buurt?

Goed dat je dit vraagt! We zouden je graag een actueel overzicht geven. Maar er is helaas geen openbare database met de locaties van AED’s in Nederland. Ben je burgerhulpverlener? Dan kun je na inloggen alle aangemelde AED’s bij jou in de buurt zien.

Wist je dat je altijd kunt helpen?

Je kunt altijd hulp bieden bij een hartstilstand, ook zonder dat je weet waar een AED hangt.

  • Bel altijd 112 als je denkt dat iemand een hartstilstand heeft.
  • Burgerhulpverleners in de buurt van het slachtoffer krijgen een oproep om hulp te bieden. Een deel van hen krijgt de locatie van een AED buurt en haalt die eerst op.
  • Door direct 112 te bellen komen er dus mensen in jou buurt in actie. Zo help jij mee om levens te redden!

Mag je elke AED gebruiken?

Nee, een AED is geen openbaar bezit. De beheerder van een AED meldt de AED zelf aan bij het oproepsysteem. Veel eigenaren doen dit gelukkig. Zo kan het apparaat na een melding van een hartstilstand bij 112 ingezet worden door burgerhulpverleners. 

> Meer over aanmelden AED's 

Hoe werkt het oproepsysteem?

Het landelijk oproepsysteem HartslagNu werkt via de meldkamer van 112.

Maak kans op een gratis AED voor het oproepsysteem

Valt jouw huis of organisatie op de overzichtskaart in het midden van een rood gebied? Dan kun je tijdelijk kans maken op een gratis AED om bij te dragen aan het landelijke oproepsysteem.

> Lees meer