Hartstichting.nl wordt geladen

Je meldt je AED aan bij het reanimatie oproepsysteem HartslagNu. Dit werkt via de 112-alarmcentrale. Als daar een melding binnenkomt van een hartstilstand, worden direct burgerhulpverleners ingeschakeld om te gaan reanimeren. Een aantal krijgt een oproep om een AED op te halen. Dit kan ook jouw AED zijn!

Waarom nodig?

Veel AED’s in Nederland zijn nog niet geregistreerd bij het oproepsysteem. HartslagNu. Dat is jammer, want zo gaat er soms kostbare tijd verloren bij een hartstilstand. Meld als bedrijf of particulier daarom jouw AED aan. Nadat je AED geregistreerd is, kunnen burgerhulpverleners jouw AED gebruiken bij een hartstilstand in de buurt. Ze brengen zelf de AED terug.

Illustratie met uitleg over AED
 • Moet mijn AED altijd beschikbaar zijn?

  Bij voorkeur hangt je AED aan een buitenmuur en is deze 24 uur per dag beschikbaar. Bij een AED in een bedrijf of winkel is dit niet altijd haalbaar. Meld je AED dan wél aan. In het systeem voer je in wanneer jouw AED bereikbaar is.

  Heb je een eigen AED thuis? Om hem aan te melden moet de AED dan buiten hangen. Voor een burgerhulpverlener kost het namelijk te veel tijd om aan te bellen. Bovendien kan het dat je niet thuis bent en op dat moment is er geen tijd te verliezen.

 • Wat gebeurt na het gebruik van mijn AED?

  Na aanmelding bij het oproepsysteem is jouw AED beschikbaar voor burgerhulpverleners die zijn opgeroepen bij een hartstilstand in jouw buurt. Zij krijgen via hun mobiel de locatie en, indien er een slot op zit, de code om je AED-kast te openen. Na afloop brengen ze je AED weer terug. Meestal gebeurt dit op weg naar huis en zo is je AED maar kort van zijn plek.

 • Wie vergoedt de kosten na inzet van mijn AED?

  Als AED-eigenaar krijg je de kosten vergoed na de inzet van jouw AED. Declaratie van de kosten verloopt via de ambulancedienst in jouw regio. 

 • Hoe weet ik of een AED al is aangemeld?

  Je ziet niet aan de buitenkant of een AED is aangemeld. Als je weet wie de eigenaar is, vraag het dan na. Is de AED nog niet aangemeld, vertel dan hoe belangrijk dit is en hoe hij de AED kan aanmelden. Hiervoor kun je onze flyer en een aantal voorbeeldteksten gebruiken.

 • Is er een overzicht van alle AED's in Nederland?

  Nee, wij hebben hiervan helaas geen overzicht. We vinden het vooral belangrijk dat meer AED's beschikbaar zijn voor burgerhulpverleners. Daarom roepen we alle AED-eigenaars op hun AED te registreren bij het oproepsysteem HartslagNu. Dan is ook jouw AED te gebruiken als er bij 112 een melding binnenkomt van een hartstilstand. Heel belangrijk, want elke minuut telt! 

Meld jouw AED aan

Wil jij levens redden in jouw buurt? Meld jouw AED aan.

Vragen over je aanmelding?

Je meldt je AED aan bij HartslagNu. Heb je nog vragen hierover of wil je iets wijzigen? Dan kun je terecht bij HartslagNu.