Mijn Gids?

Je kunt alles in de Gids bewaren om later terug te lezen, of om te delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.

Mijn Gids?

Klik nu hier om deze pagina
    in je Gids te bewaren.

Financieringsvormen

Ben je onderzoeker en wil je financiering aanvragen? Hieronder lees je meer informatie over de financieringsvormen, voorwaarden en de deadlines.

Financiering consortia

Dekkerbeurzen

Innovatiesubsidie

Financiering internationaal (ERA-CVD)

Aanvullende beurzen

Financiering consortia

Consortiumfinanciering is voor onderzoeksgroepen die in een samenwerkingsverband een groot onderzoeksproject uitvoeren. We investeren onder andere in Cardiovasculair Onderzoek Nederland (CVON) en Dutch Cardiovascular Alliance (DCVA).

> Meer over financiering consortia

Dekkerbeurzen

De Hartstichting reikt elk jaar Dekkerbeurzen uit. Dit zijn persoonsgebonden beurzen, waarmee we de carrière willen stimuleren van getalenteerde onderzoekers in het hart- en vaatonderzoek.

> Meer over Dekkerbeurzen

Innovatiesubsidie

De innovatiesubsidie kennen we toe aan onderzoekers die out of the box denken en komen met nieuwe, tegendraadse ideeën. De onderzoekers halen zelf een deel op via crowdfunding.

> Meer over de innovatiesubsidie

ERA-CVD - internationaal onderzoek

ERA-CVD is een groot Europees netwerk dat onderzoek stimuleert op het gebied van hart- en vaatziekten. De Hartstichting en ZonMw zijn partners binnen dit netwerk.

> Meer over de financiering ERA-CVD

Gender en Gezondheid Implementatieronde

Deze beurzen van de Hartstichting en ZonMW worden toegekend aan onderzoekers die nieuwe en bestaande kennis implementeren om de zorg voor vrouwen met hart- en vaatziekten te verbeteren.

> Meer over de Gender en Gezondheid Implementatieronde

Aanvullende beurzen

De Hartstichting heeft enkele aanvullende beurzen op lopend of afgerond onderzoek. Dit zijn beurzen voor bijvoorbeeld een tegemoetkoming in de kosten van een proefschrift of een internationaal werkbezoek.

> Meer over aanvullende beurzen

Financieringsvoorwaarden

Voor het aanvragen van financiering bij de Hartstichting gelden algemene financieringsvoorwaarden.

Gedragscode vertrouwelijkheid en belangenverstrengeling

​​De Hartstichting hecht belang aan een objectieve besluitvorming en een transparante beoordelingsprocedure bij het verstrekken van financiering. Om dit te waarborgen, hanteert de Hartstichting de gedragscode Vertrouwelijkheid en Belangenverstrengeling.

Klachtenreglement wetenschap

De beoordelingsprocedure van financieringsaanvragen gebeurt uiterst zorgvuldig en objectief. Heb je toch opmerkingen of klachten? Bekijk dan klachtenreglement voor aanvragers van alle financieringsvormen van de Hartstichting.

Nieuwsbrief Onderzoek Online

Ontvang het laatste nieuws over wetenschappelijk onderzoek en blijf op de hoogte van alle deadlines voor het aanvragen van financiering.

Meer over wetenschappelijk onderzoek

Dekkerbeurzen voor 10 talentvolle onderzoekers

Crowdfunding voor innovatief onderzoek succesvol

Crowdfunding voor innovatief onderzoek van start

Vragen over wetenschappelijk onderzoek?

Mail Team Onderzoek & Zorginnovatie

Bel Maartje Zuierveld: 070 315 55 14