Mijn Gids?

Je kunt alles in de Gids bewaren om later terug te lezen, of om te delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.

Mijn Gids?

Klik nu hier om deze pagina
    in je Gids te bewaren.

De Hartstichting vraagt onderzoekers om een datamanagementplan te maken. In het onderzoeksvoorstel moeten zij ook al een aantal vragen beantwoorden over hoe ze dit willen inrichten.

Bij goed onderzoek hoort verantwoord datamanagement. Als onderzoeker maak je een plan voor de toegang en opslag van je onderzoeksdata. Hiermee borg je de kwaliteit en veiligheid van data en leg je de mogelijkheden voor het delen en hergebruiken van data vast.

Beleid datamanagement Hartstichting

1. Toelichting in onderzoeksvoorstel

Bij het indienen van een onderzoeksvoorstel stellen we je een aantal korte vragen over hoe je het datamanagement in je onderzoeksproject gaat regelen.

2. Maken van het plan

Wanneer je onderzoeksvoorstel gehonoreerd is, vragen we om een datamanagementplan. Hierin geef je aan hoe je de opslag en toegang tot data regelt. Het plan is een dynamisch document en wordt gebruikt om voortgang rondom datamanagement te monitoren.

3. Beoordeling plan

Het datamanagementteam van het Durrer Center beoordeelt het datamanagementplan.

Meer lezen

Download het uitgebreide document met toelichting over het beleid rondom datamanagement.

Vragen over datamanagement?

Meer lezen

Data delen

Onderzoeksregistratie

Open science

Nieuwsbrief Onderzoek Online

Ontvang het laatste nieuws over wetenschappelijk onderzoek en blijf op de hoogte van alle deadlines voor het aanvragen van financiering.