Mijn Gids?

Je kunt alles in de Gids bewaren om later terug te lezen, of om te delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.

Mijn Gids?

Klik nu hier om deze pagina
    in je Gids te bewaren.

Innovatiesubsidie

De innovatiesubsidie biedt onderzoekers de kans om een origineel en vernieuwend onderzoeksidee uit te voeren. Onderzoekers halen zelf de helft van het benodigde bedrag van € 50.000,- op via crowdfunding.

Wat we vragen

De Hartstichting is elk jaar op zoek naar onderzoekers die buiten de gebaande paden denken. Een innovatief projectvoorstel:

• bevat een origineel, uniek en creatief idee
    • betwist huidige paradigma’s
    • maakt gebruik van nieuwe methodes of interventies op een manier die niet eerder is voorgesteld

Het onderzoeksvoorstel moet voldoen aan de criteria voor wetenschappelijke kwaliteit en verrijking.

Crowdfunding

De innovatiesubsidie werkt met het concept van crowdfunding. De onderzoekers die voldoen aan de criteria en geselecteerd worden, starten met hulp van de Hartstichting een crowdfundingsactie. Het doel is om zelf € 25.000 op te halen. De Hartstichting verdubbelt dit bedrag.

Deadline indienen aanvraag innovatiesubsidie

De deadline voor het indienen van een aanvraag is dinsdag 3 september, 12.00 uur.

In 2018 is voor 6 onderzoeksprojecten geld opgehaald via crowdfunding. Alle onderzoekers hebben het streefbedrag gehaald.

Lees het nieuwsbericht

Workshop voor deelnemers

Voorafgaand aan deelname volg je een verplichte workshop bij de Hartstichting over crowdfunding en het verrijken van een projectidee met input van relevante stakeholders. De workshops voor dit jaar hebben inmiddels allemaal plaatsgevonden. Je kunt je hiervoor niet meer aanmelden.

Geen workshop gevolgd, wel indienen?

Heb je de workshop niet gevolgd, maar wil je wel een aanvraag indienen voor de innovatiesubsidie? Stuur ons een e-mail en we kijken wat de mogelijkheden zijn.

> Stuur een e-mail

Inhoud van de workshop

Tijdens de workshop kregen onderzoekers antwoord op al hun vragen:

• Wat zijn de tips en trucs voor het uitvoeren van een succcesvol crowdfundingstraject?
    • Wat verwachten we van onderzoekers tijdens de periode van crowdfunding?
    • Welke ondersteuning biedt de Hartstichting?
    • Hoe verrijk je jouw projectidee met input van stakeholders?

“Crowdfunding is veel meer dan alleen geld ophalen. Ik raad het iedereen aan.”

Lees het verhaal van Jessica

Vragen over wetenschappelijk onderzoek?

Mail Team Onderzoek & Zorginnovatie

Bel Maartje Zuierveld: 070 315 55 14
    Is zij niet bereikbaar? Bel dan Sandra van der Torn: 070 315 5670

Nieuwsbrief Onderzoek Online

Ontvang het laatste nieuws over wetenschappelijk onderzoek en blijf op de hoogte van alle deadlines voor het aanvragen van financiering.