Stel direct je vraag
Naar content trash arrow-down-light menu paper stack arrow-left mail-bordered instagram linkedin youtube minus arrow-right arrow-right-la heart-border share heart facebook twitter arrow-down stethoscope heartbeat link timer food smoke close briefcase plus question-mark mail sheet external scale search info whatsapp check aed 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 mannen niuews nieuwsbrief onderzoek overgewicht reanimeren recepten roken samenwerken phone sphere location play home

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Mijn Gids?

Je kunt alles in de Gids bewaren om later terug te lezen, of om te delen.

  Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

  Meer over privacy en voorwaarden.

  Mijn Gids?

  Klik nu hier om deze pagina
  in je Gids te bewaren.

  Dekkerbeurzen Hartstichting

  Dekkerbeurzen Hartstichting

  Dekkerbeurzen Hartstichting

  Dekkerbeurzen zijn vernoemd naar dr. E. Dekker, oud-directeur van de Hartstichting. Het zijn persoonsgebonden beurzen voor talentvolle hart- en vaatonderzoekers in verschillende stadia van hun carrière.  

  Deadlines Dekkerbeurzen 2019

  De deadline voor de inschrijving voor de beurzen Junior postdoc en Arts in opleiding tot specialist is verlengd. De nieuwe deadline is dinsdag 5 maart 2019 om 12.00 uur. Hiermee valt de deadline samen met die voor de beurzen Junior staflid en Senior postdoc.

  Soorten Dekkerbeurzen

  Er zijn Dekkerbeurzen voor verschillende fases in de carrière van een hart- en vaatonderzoeker. 

  Studentenbeurs

  Een studentenbeurs is een speciale persoonsgebonden beurs. In de brochure vind je meer informatie over het aanvragen van deze beurs. Het indienen van de aanvraag gaat via de universiteiten.

  Beginnend onderzoeker

  Voor beginnende onderzoekers is de berus Arts voor aanvang specialisatie. Dit is een beurs voor artsen die na hun artsexamen niet meteen met hun opleiding tot medisch specialist kunnen starten. In de tussentijd kunnen zij wetenschappelijk hart- en vaatonderzoek doen.

  Ontwikkelen tot zelfstandig onderzoeker

  Voor onderzoekers die zich willen ontwikkelen tot zelfstandig onderzoeker zijn er 2 beurzen:

  • Arts in opleiding tot specialist (klinisch): beurs om artsen in opleiding tot specialist te stimuleren om tijdens hun opleiding wetenschappelijk onderzoek te doen
  • Junior postdoc (niet -klinisch): beurs voor net gepromoveerde onderzoekers op het gebied van hart- en vaatziekten en die niet in opleiding zijn tot medisch specialist.

  Nieuwe deadline! De deadline voor deze beurzen is verplaatst naar dinsdag 5 maart 2019 om 12.00 uur.

  Opbouwen van een eigen onderzoeksgroep

  Voor deze groep zijn er 2 beurzen:

  • Junior staflid (klinisch): beurs voor artsen die hun specialistenopleiding en promotie hebben voltooid en net een aanstelling als specialist hebben verkregen in een ziekenhuis.
  • Senior postdoc (niet-klinisch): beurs voor onderzoekers met enige jaren ervaring als zelfstandig onderzoeker die nog geen eigen onderzoeksgroep hebben. 

  De deadline voor beide beurzen is dinsdag 5 maart 2019 om 12.00 uur.

  Bekijk de conceptovereenkomsten

  Na inschrijving voor een Dekkerbeurs ontvang je van de Hartstichting een persoonlijke overeenkomst. Bekijk alvast de conceptovereenkomsten, zodat je weet wat je kunt verwachten. 

  Let op! De brochures uit 2018 zijn niet meer actueel en uitsluitend ter inzage. Binnenkort vind je hier de nieuwe versie met de voorwaarden voor 2019.

  Versterken en uitbreiden van eigen groep

  De beurzen voor established investigator bieden onderzoekers de mogelijkheid om hun onderzoekgroep op het gebied van hart- en vaatziekten uit de breiden. Veel van deze onderzoekers krijgen de kans door te groeien naar hoogleraar. 

  Er zijn 2 beurzen: 

  • Established investigator (niet-klinisch): deze beurs wordt pas weer toegekend in 2019.
  • Clinical established investigator: beurs voor medisch specialisten die wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten combineren met patiëntenzorg.

  De deadline voor deze beurs is verstreken. Het indienen van een voorstel is in 2018 niet meer mogelijk.

  Selectie onderzoeksvoorstellen

  Onderzoekers presenteren hun voorstel aan een selectiecommissie. Deze commissie beoordeelt de onderzoeksvoorstellen en wetenschappelijke kwaliteit van de onderzoekers.

  Dekkerbeurzen 2017

  In 2017 kregen 13 getalenteerde wetenschappers een Dekkerbeurs. Kijk welke onderzoeken van start zijn gegaan met een Dekkerbeurs. 

  Bekijk de 13 onderzoeken

  Prijs voor beste referent

  De prijs is een erkenning voor het belangrijke werk van referenten: wetenschappelijke experts die subsidieaanvragen voor de Hartstichting beoordelen. De prijs 'Beste referent' bestaat uit een wisselbeker en een geldbedrag voor een bezoek aan een wetenschappelijk congres in het buitenland.

   

  Winnaars prijs beste referent

  Januari 2018: De heer dr. Gijs van Puijvelde
   
  In de afgelopen jaren heeft hij iedere keer een goed en uitgebreid review opgeleverd. Ook bij een hoge score neemt hij nog de moeite om de aanvraag van suggesties en kritische vragen te voorzien. Vanwege dit consistente karakter van de goede reviews krijgt hij de prijs voor beste referent.

  Eerdere jaren ging de prijs naar:

  2017: de heer drs. Ruud Spee
  2016: de heer dr. J.H. Heijman
  2015: de heer A. Amin
  2014: de heer dr. F. Arslan
  2013: de heer dr. C.S.P.M. Uiterwaal
  2012: mevrouw dr. G. Pundziute
  2011; de heer prof. dr. A.H. Zwinderman
  2010: de heer dr. E.S.G. Stroes
  2009: mevrouw dr. D. Merkus
  2008: de heer dr. E.J.G. Sijbrands
  2007: de heer dr. R.A. de Boer
  2006: de heer dr. L.J. de Windt
  2005/2004: de heer dr. P.G.A. Volders
  2003: de heer drs. N.J.G.M. Veeger
  2002: mevrouw dr. R.B.A. van den Brink
  2001: mevrouw dr. ir. P. Verhoef
  2000: de heer dr. D.J.G.M. Duncker

  Over dr. E. Dekker

  Dekkerbeurzen zijn vernoemd naar de heer dr. E. Dekker, medisch directeur van de Hartstichting van 1971 tot 1987. Hij stond aan de basis van het persoonsgebonden beurzenprogramma in 1987. Onder zijn leiding werd in 1972 een begin gemaakt met de reanimatietraining van burgers, nog steeds een belangrijk thema voor de Hartstichting. Hij startte de uitgave van de reeks cijferboeken Hart- en vaatziekten in Nederland. Op 25 november 2015 overleed dr. Dekker op 93-jarige leeftijd.

  Nieuwsbrief Onderzoek Online

  Ontvang het laatste nieuws over wetenschappelijk onderzoek en blijf op de hoogte van alle deadlines voor het indienen van subsidies. 

  Meld je aan

  Meer over subsidies

  Subsidiewijzer

  Subsidiewijzer

  Vragen over wetenschappelijk onderzoek?

  Mail Team Onderzoek & Zorginnovatie

  Bel Maartje Zuierveld: 070 315 55 14 
  Is zij niet bereikbaar? Bel dan Sandra van der Torn: 070 315 5670