De CMK geeft advies over de maatschappelijke kwaliteit van onderzoek. We vinden dat belangrijk omdat resultaten van onderzoek niet vanzelf de weg naar de kliniek of zorgpraktijk vinden. De CMK beoordeelt bijvoorbeeld of er al tijdens het onderzoek rekening wordt gehouden met toepassing van de onderzoeksresultaten in de praktijk.

Criteria

De CMK geeft advies over de maatschappelijke kwaliteit van onderzoek aan de hand van een aantal criteria, zoals:

• relevantie van het onderzoek met betrekking tot het zorgprobleem
  • de mate waarin aandacht is voor het verder brengen van mogelijke onderzoeksresultaten
  • de mate waarin gebruik wordt gemaakt van specifieke kennis van professionals en patiënten

Leden

De CMK bestaat uit leden die belang hebben bij de uitkomsten van onderzoek op hart- en vaatziekten, zoals zorgverleners, patiënten, hun verwanten en vertegenwoordigers uit de hele breedte van de maatschappij.

De leden van de CMK zijn:

• Gerard Daggelders
  • Karin Kanselaar
  • Petra van Pol
  • Bernhard Scholten
  • Talip Tumkaya
  • Nienke de Jongh
  • Susan ter Borg
  • Johan Oostindiën
  • Eva van Velzen (voorzitter)
  • Margot Jansen
  • Ed Wiltink
  • Jan Verduijn
  • Ashwand Prahladsingh
  • Paul Wesselink
  • Patty de Graaf
  • Frans de Roy van Zuijdewijn
  • Sonja Mollink
  • Marieke Wijffels-de Groot

Nieuwe leden gezocht

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe leden van de CMK:

We hebben vrijwilligersvacatures voor (para)medische professionals die hun ervaringen vanuit de zorgpraktijk inbrengen.

Deel via: