Stel direct je vraag
Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Mijn Gids?

Je kunt alles in de Gids bewaren om later terug te lezen, of om te delen.

  Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

  Meer over privacy en voorwaarden.

  Mijn Gids?

  Klik nu hier om deze pagina
  in je Gids te bewaren.

  Bij een beroerte telt elke seconde. Hoe eerder de juiste behandeling begint, hoe groter de kans op herstel. Artsen moeten dus zo snel mogelijk de diagnose stellen en de behandeling starten. Bij voorkeur al in de ambulance.

  Meer tijdwinst bij beroerte

  Direct na een beroerte geldt een belangrijke vraag: was het een hersenbloeding of een herseninfarct? De verschijnselen zijn hetzelfde, maar de behandeling is totaal anders. Een snelle diagnose is dus cruciaal. Op dit moment kan de diagnose pas in het ziekenhuis worden gesteld, na een CT-scan.
   
  Wetenschappers willen het onderscheid tussen een bloeding en een infarct nog sneller kunnen maken. Ook onderzoeken ze hoe je al veilig kunt behandelen voordat de diagnose is gesteld. Lees meer over een aantal van onze onderzoeken die lopen op dit terrein.

  Kijkje in het lab

  Onderzoek doe je met je hart. Ontdek de passie waarmee onze toponderzoekers werken. Maak kennis met Ilze, Johan en Esther.

  Ontmoet de onderzoekers

  Meer over beroerte

  Bestel het gratis Beroerte-alarmpakket

  Bestel het gratis Beroerte-alarmpakket

  Beter herstel door nieuwe behandeling herseninfarct

  Beter herstel door nieuwe behandeling herseninfarct

  Herken de signalen van een beroerte

  Herken de signalen van een beroerte