Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Waar heb jij behoefte aan na je diagnose?

Waar heb jij behoefte aan na je diagnose?

Waar heb jij behoefte aan na je diagnose?

Het verkleinen van de sekse-, gender-, etnische-, en sociaaleconomische discrepanties in de zorg voor mensen met hart- en vaatziekten. Dat is de grote drijfveer van hoofdonderzoeker Bryn Hummel achter dit onderzoek. Het is van groot belang om een zo divers mogelijke doelgroep te onderzoeken. Hierdoor kan in kaart worden gebracht hoe verschillende identiteiten de behoeften en barrières van mensen in het zorgtraject beïnvloeden. Met deze informatie willen we proberen om deze barrières weg te nemen.

Doel van dit onderzoek

Het houden van interviews met vrouwen en mannen van verschillende etnische achtergronden (Nederlands, Turks, Marokkaans, Surinaams en Ghanees) met hart- en vaatziekten. Het doel van de interviews is te achterhalen waar deze mensen tegenaan lopen bij de huisarts nadat bij hen een hart- of vaatziekte is vastgesteld. 

Over de onderzoeker


Bryn werkt als onderzoeker in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Hier doet ze onderzoek naar sekse- en genderverschillen in barrières in de zorg voor mensen met hart- en vaatziekte. Met de kennis uit haar onderzoek wil ze de zorg voor vrouwen en mannen van verschillende etnische achtergronden en maatschappelijke achtergronden verbeteren. 

Wie kan meedoen?

 • Je bent een man of vrouw 
 • Je bent tussen de 30 en 70 jaar
 • Je hebt een Nederlandse, Surinaamse, Turkse, Marokkaanse of Ghanese afkomst
 • Je bent met klachten naar de huisarts geweest
 • Je bent gediagnosticeerd met een hart- en vaatziekte

Wie kan niet meedoen?

 • Mensen jonger dan 30 en/of ouder dan 70 jaar
 • Mensen met een andere etnische achtergrond
 • Mensen met een hart- en vaatziekte die nooit langs de huisarts zijn geweest

Wat wordt er van je verwacht?

Onderzoek

Voor dit onderzoek neem je eenmalig deel aan een kwalitatief diepte-interview van ongeveer 1 uur. Afhankelijk van jouw voorkeur kan het thuis, in het ziekenhuis of op een andere locatie plaatsvinden. 

Zijn er risico's aan dit onderzoek?

Het bespreken van hart- en vaatziekte kan mogelijke negatieve emoties oproepen, zoals angst, stress en verdriet. Verder zijn er geen risico's gebonden aan dit onderzoek. 

Praktische informatie

 • Het onderzoek duurt ongeveer 1 uur voor het interview en eventuele voorbereidingstijd.
 • Locatie: thuis, in het ziekenhuis of een andere locatie.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Je reiskosten worden vergoed.
 • Ook willen wij jou, ter compensatie voor de moeite en tijd die je in het onderzoek steekt, een giftcard geven. Hiervoor willen wij jou vragen waar je voorkeur naar uitgaat: dit kan variëren van een giftcard van een winkel/webshop tot een supermarkt, of bijvoorbeeld een donatie voor het goede doel.

Meedoen of meer weten?

Heb je interesse in dit onderzoek? Vul dan het formulier in. Hiermee laat je weten dat je interesse hebt of kun je de onderzoeker nog wat vragen stellen. Je zit nog nergens aan vast. 

Contact met onderzoeker

Ja, ik geef toestemming om mijn persoonsgegevens, waaronder mogelijk gezondheidsgegevens, door te sturen naar de onderzoeker. Die mag contact met mij opnemen.

Je gegevens worden doorgestuurd naar de onderzoeker en niet gebruikt voor andere doeleinden.

We gaan vertrouwelijk om met persoonlijke gegevens. Meer weten? Lees de privacyverklaring

Voor welk onderzoek zijn deelnemers nodig?

Naar overzicht