Voorlichters van de Hartstichting verzorgen interactieve bijeenkomsten over hart- en vaatziekten en gezond leven. Dit doen zij op scholen, bij bedrijven of verenigingen.

Er zijn bijeenkomsten te boeken over uiteenlopende thema's. In overleg is het programma altijd aan te passen aan de groepsgrootte of de wensen van de deelnemers.

Thema's

De voorlichter houdt tijdens presentatie rekening met de wensen van het bedrijf, de vereniging of de school.

Bijeenkomst Hartgezonde jeugd

De bijeenkomst Hartgezonde jeugd is bedoeld voor ouders van kinderen op de basisschool.

Ouders krijgen informatie over een gezonde leefstijl voor kinderen, de lesmethode Lekker Fit! en ze krijgen tips over:

• ontbijt, drinken, bewegen, tussendoortjes en gezonde traktaties
  • het maken van concrete afspraken met kinderen over voeding en beweging

Er is ook aandacht voor kindermarketing en het rookvrij opgroeien, onderwerpen waar de Hartstichting actief in is.

In de bijeenkomst doen de ouders actief mee: door discussie doen ze nieuwe ideeën op en wisselen ze ervaringen uit.

De workshop van 1 uur is bedoeld voor 10 tot 20 ouders. Wilt u de bijeenkomst voor een grotere groep boeken? Neem dan contact met ons op. In overleg met de voorlichter is het programma aan te passen.

Bijeenkomst gezonde leefstijl

De bijeenkomst 'Leef prettig en gezond!' zet deelnemers aan het denken over de eigen leefstijl. Ze krijgen algemene tips om de leefstijl aan te passen.

In overleg met de voorlichter is het mogelijk om een speciaal thema te belichten, zoals het bereiken van een gezond gewicht.

Het aantal deelnemers is minimaal 25.

Bijeenkomst hart- en vaatziekten

In overleg met de voorlichter zijn er diverse onderwerpen mogelijk:

• hartinfarct
  • hartstilstand
  • beroerte
  • hartfalen

Geef bij de aanmelding door naar welk onderwerp uw interesse uitgaat. Het aantal deelnemers is minimaal 25.

Bijeenkomst vrouwen en hart- en vaatziekten

Deze bijeenkomst gaat in op de volgende vragen:

• Op welke signalen moeten vrouwen letten?
  • Wanneer is het verstandig om naar de huisarts te gaan?
  • Hoe verlaag ik het risico op hart- en vaatziekten?

De voorlichter bespreekt van tevoren het programma met u door. Specifieke thema's, zoals het herkennen van hartklachten tijdens de overgang zijn ook mogelijk.

Het aantal deelnemers is minimaal 25.

Tarieven en voorwaarden

Voor scholen en verenigingen kost de bijeenkomst € 60,- exclusief de zaal(huur) en de consumpties.

Voor bedrijven en overheidsorganisaties hanteren we tarieven vanaf € 200,-. Informeer bij ons naar de mogelijkheden en vraag een offerte aan.

Bijeenkomst boeken

Stuur een e-mail naar voorlichtingsbijeenkomst@hartstichting.nl.

Vermeld hierin de volgende gegevens:

• Thema voorlichtingsbijeenkomst
  • Naam en adres van de organisatie
  • Contactpersoon: naam, telefoonnummer en e-mailadres
  • Adres van de locatie van de bijeenkomst
  • Gewenste datum en aanvangstijd en een alternatieve datum
  • Aantal personen dat u verwacht

Annuleren kan tot maximaal 1 week voor de bijeenkomst. Voor bedrijven brengt de Hartstichting  € 100,- in rekening bij te late annulering. Voor verenigingen zijn de annuleringskosten €30,-.

Deel via: