Elke dag overlijden er meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten in Nederland en in totaal zijn er ruim 1 miljoen hart- en vaatpatiënten.

Onze missie: hart- en vaatziekten verslaan!

Werken aan oplossingen

De Hartstichting werkt samen met wetenschappers, artsen, samenwerkingspartners en vele vrijwilligers aan oplossingen om hart-en vaatziekten eerder op te sporen en beter en sneller te behandelen. Onze missie is: hart- en vaatziekten te verslaan!

Onderzoek naar hart- en vaatziekten

We financieren baanbrekend onderzoek naar hart- en vaatziekten. Wetenschappers zoeken oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en te behandelen. We stimuleren samenwerking tussen wetenschappers en medisch specialisten in Nederland. Resultaten van onderzoek moeten zo snel mogelijk toegepast worden bij patiënten.

Lees meer over onderzoek

Steun de Hartstichting

De Hartstichting werkt aan oplossingen om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter te behandelen.

Voorlichting en steun aan patiënten en naasten

Samen met De Hart&Vaatgroep werken we aan een betere behandeling en goede zorg voor hart- en vaatpatiënten. We geven voorlichting over hart- en vaatziekten en voor persoonlijke vragen kunt u terecht bij de voorlichters van de Infolijn Hart en Vaten.

Lees meer over voorlichting

Extra levens redden bij een hartstilstand

Binnen 6 minuten reanimeren en het inzetten van een AED vergroot de kans op overleven aanzienlijk. Daarom stimuleert de Hartstichting mensen om een reanimatiecursus te volgen en zich aan te melden als burgerhulpverlener. Elk jaar willen we zo minstens 1.000 extra levens redden!

Lees meer over onze activiteiten

Een hartgezonde toekomst voor alle kinderen

De Hartstichting zet zich in voor een hartgezonde toekomst voor alle kinderen. Kinderen die gezond eten, veel bewegen en niet roken, hebben later minder kans op hart- en vaatziekten.

Lees meer over hartgezonde jeugd

Help mee

We kunnen ons werk niet doen zonder al die mensen die ons een warm hart toedragen. In de strijd tegen hart- en vaatziekten is uw steun onmisbaar. Bij al onze activiteiten betrekken we mensen om ons heen, zoals patiënten, wetenschappers, professionals en vrijwilligers. Samen gaan we de strijd aan om hart- en vaatziekten te verslaan.

Help ook mee

Jaarverslag

Lees wat we afgelopen jaar bereikt hebben in het jaarverslag.

Feiten & cijfers

Elke dag

ruim 100

mensen overlijden aan een hart- of vaatziekte

Totaal in Nederland

Ruim 1 miljoen

hart- en vaatpatiënten

Elke dag

125

mensen worden getroffen door een beroerte

Prof. dr. Arthur Wilde

We hebben al honderden families opgespoord met gevaarlijke ritmestoornissen.

Deel via: