Wat we doen

Strijden tegen hart- en vaatziekten

Onze missie: hart- en vaatziekten verslaan!

Elke dag overlijden in Nederland meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten. Dat is onacceptabel. De Hartstichting financiert onderzoek en geeft voorlichting en steun aan patiënten. En we zetten ons in om meer levens te redden bij een hartstilstand.

Onderzoek

De Hartstichting financiert onderzoek naar hart- en vaatziekten. Jaarlijks steken we vele miljoenen euro's in onderzoek om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter te behandelen.

Verhaal met een hart

Prof. Dr. Hans Clevers

Een van de grote beloftes voor de toekomst ligt in de toepassing van stamcellen

Levens redden bij een hartstilstand

Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Overal in Nederland moet daarom binnen 6 minuten de juiste hulp geboden worden. En daar is uw hulp bij nodig. We hebben nog 25.000 vrijwilligers nodig die oproepbaar zijn bij een hartstilstand in hun buurt.

Hartgezonde jeugd

De Hartstichting zet zich in voor een hartgezonde toekomst voor alle kinderen. Kinderen die gezond eten, veel bewegen en niet roken, hebben later minder kans op hart- en vaatziekten.

Voorlichting en steun aan patiënten

Samen met patiëntenvereniging De Hart&Vaatgroep geven we voorlichting en steun aan patiënten. Lees de informatie in onze brochures of op de website of stel uw persoonlijke vraag aan de Infolijn Hart en Vaten.

Heeft u al nagedacht over later? Geld uit nalatenschappen is heel belangrijk voor de Hartstichting. Want met meer geld, doen we meer onderzoek naar hart- en vaatziekten.