Wat we doen

De Hartstichting strijdt tegen hart- en vaatziekten. Het aantal sterfgevallen en patiënten moet omlaag. Daarom investeert de Hartstichting in onderzoek, voorlichting en patiëntenzorg.

Onderzoek

Onderzoek van de Hartstichting draagt optimaal bij aan het bestrijden van hart- en vaatziekten. We stimuleren samenwerking, selecteren op kwaliteit en investeren in de opleiding van jonge onderzoekers.

Verhaal met een hart

Carlijn – Hoogleraar Biomedische Wetenschappen

We ontwikkelen een materiaal dat het lichaam helpt om zelf nieuwe, gezonde hartkleppen te maken

Voorlichting

We geven voorlichting over hart- en vaatziekten, zodat patiënten beter kunnen omgaan met hun ziekte.

We willen dat iedereen in Nederland de signalen van hart- en vaatziekten kent en snel hulp kan bieden.

Reanimatie

Reanimeren en defibrilleren met de AED is eenvoudig te leren.

Tijdens een reanimatiecursus leert u wat u bij een hartstilstand moet doen.

Verhaal met een hart

Bas

Na drie à vier maanden kreeg ik weer vertrouwen in mijn lichaam

Preventie

Het aantal mensen met hart- en vaatziekten neemt toe. Inmiddels zijn er ruim 1 miljoen patiënten. Preventie richt zich op het bestrijden van de risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

Patiëntenbelangen

De Hartstichting streeft naar een goede behandeling én zorg voor hart- en vaatpatiënten. Hierbij vinden we de stem van de patiënt heel belangrijk.

Samen met De Hart&Vaatgroep behartigen we de belangen van patiënten en werken we aan kwaliteitsverbetering.

Feiten & cijfers

Patiëntenbelangen

In Nederland

van de bevolking is hart- of vaatpatiënt