Onderzoek

De Hartstichting steekt jaarlijks vele miljoenen euro's in onderzoek om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter te behandelen.

Verhaal met een hart

Prof. Dr. Hans Clevers

Een van de grote beloftes voor de toekomst ligt in de toepassing van stamcellen
Lees het hele verhaal

Feiten & cijfers

Hartstilstand

Elke week

Nederlanders krijgen een hartstilstand buiten het ziekenhuis

Gemiddelde leeftijd

67 jaar

van slachtoffers hartstilstand

Plek hartstilstand

in en rond het huis

Levens redden bij een hartstilstand

De Hartstichting wil dat meer mensen een hartstilstand oerleven. Lees hoe we dit aanpakken en op welke manier u kunt helpen.

Hartgezonde jeugd

De Hartstichting zet zich in voor een hartgezonde toekomst voor alle kinderen. Kinderen die gezond eten, veel bewegen en niet roken, hebben later minder kans op hart- en vaatziekten.

Voorlichting en steun aan patiënten

Samen met patiëntenvereniging De Hart&Vaatgroep geven we voorlichting en steun aan patiënten. Lees de informatie in onze brochures of op de website of stel uw persoonlijke vraag aan de Infolijn Hart en Vaten.

Heeft u al nagedacht over later? Geld uit nalatenschappen is heel belangrijk voor de Hartstichting. Want met meer geld, doen we meer onderzoek naar hart- en vaatziekten.