Hart- en vaatziekten verslaan!

Elke dag overlijden in Nederland meer dan 100 mensen aan hart- en vaatziekten. En dat aantal neemt alleen maar toe. Dat vinden we onacceptabel.

Onderzoek

De Hartstichting steekt jaarlijks vele miljoenen euro's in onderzoek om hart- en vaatziekten eerder op te sporen en beter te behandelen.

Verhaal met een hart

Prof. Dr. Hans Clevers

Een van de grote beloftes voor de toekomst ligt in de toepassing van stamcellen
Lees het hele verhaal

Feiten & cijfers

Hartstilstand

Elke week

Nederlanders krijgen een hartstilstand buiten het ziekenhuis

Gemiddelde leeftijd

67 jaar

van slachtoffers hartstilstand

Plek hartstilstand

in en rond het huis

Levens redden bij een hartstilstand

De Hartstichting wil dat meer mensen een hartstilstand overleven. Lees hoe we dit aanpakken en op welke manier u kunt helpen.

Hartgezonde jeugd

De Hartstichting zet zich in voor een hartgezonde toekomst voor alle kinderen. Kinderen die gezond eten, veel bewegen en niet roken, hebben later minder kans op hart- en vaatziekten.

Voorlichting en steun aan patiënten

Betrouwbare informatie over hart- en vaatziekten en steun aan patiënten vinden we belangrijk. Lees onze brochures, volg ons op social media of stel uw vraag aan de Infolijn Hart en Vaten.

Heeft u al nagedacht over later? Geld uit nalatenschappen is heel belangrijk voor de Hartstichting. Want met meer geld, doen we meer onderzoek naar hart- en vaatziekten.