Mijn Gids?

Je kunt alles in de Gids bewaren om later terug te lezen, of om te delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.

Mijn Gids?

Klik nu hier om deze pagina
    in je Gids te bewaren.

“Als ik kom te overlijden wil ik niet dat mijn vermogen naar de overheid gaat"

Josta wilde goede doelen opnemen in haar testament. Ze koos heel bewust voor de Hartstichting als mede-erfgenaam. Het opmaken van een testament gaf haar een goed en gerust gevoel. Ze weet nu dat haar geld goed terecht komt na haar dood.

Goed doel als erfgenaam

“Toen ik 65 werd, besloot ik om een testament te maken. Ik ben alleenstaand en heb geen kinderen. Ik realiseerde me ineens dat als ik niks zou doen en plotseling zou overlijden, dat dan mijn hele vermogen naar de overheid zou gaan. Dat wilde ik niet. Daarom besloot ik om een aantal goede doelen in mijn testament op te nemen, waaronder de Hartstichting.”

“Hart- en vaatziekten kunnen iedereen overkomen. Gelukkig heb ik zelf geen problemen met mijn hart of de vaten en ken ik niemand die ermee te maken heeft. En dat wil ik ook het liefst zo houden."

Keuze voor de Hartstichting

“Ik maakte mijn keuze na een bijeenkomst van de Hartstichting in het UMC Utrecht. Daar vertelde een jongeman met een steunhart zijn verhaal. Hij was in afwachting van een harttransplantatie. Ik vond dat zeer indrukwekkend.”

“Ook gaf een onderzoeker daar een demonstratie van het kweken van stamcellen. Dat was heel interessant, want daar zag ik pas echt wat er met het geld gedaan wordt en dat er hard gewerkt wordt aan oplossingen voor patiënten. De contacten op deze dag gaven mij het gevoel dat mijn geld na mijn overlijden goed besteed wordt.”

Verbeteren van de zorg

“Ook de goede samenwerking van de Hartstichting met de patiëntenvereniging De Harteraad vind ik belangrijk. Hierdoor wordt er aandacht besteed aan het verbeteren van de zorg en ook worden er bijeenkomsten georganiseerd waar patiënten elkaar ontmoeten en steunen.”

Tevreden

“Het werk van de Hartstichting is nog lang niet klaar. Ik hoop dat hart- en vaatziekten in de toekomst beter behandeld kunnen worden, en dat er minder patiënten hieraan overlijden. Al kan ik daar maar een heel klein beetje aan bijdragen, dan ben ik tevreden.”

Erfenisdossier

Het opnemen van de Hartstichting in het testament is best een grote stap, waar je goed over na moet denken. Een handig hulpmiddel om alles op een rijtje te zetten is het erfenisdossier. In dit kleine boekwerk leg je je laatste wensen vast.

Je kunt erin noteren welke abonnementen er lopen en waar je nabestaanden persoonlijke gegevens, pincodes of wachtwoorden kunnen vinden. Ook is het handig om in dit boekje je bezittingen in kaart te brengen en aan te geven voor wie deze bestemd zijn na je dood.

> Meer over het erfenisdossier

Lees meer over nalatenschap

Erik (87)

Erik (87): "Na mijn bypassoperatie besloot ik de Hartstichting in mijn testament op te nemen"