Hartstichting.nl wordt geladen

Een oproep in de nacht

“Midden in de nacht werd ik wakker door de reanimatie-oproep van mijn HartslagNu app. Een reanimatie-oproep! Ik sprong zonder aarzelen in mijn kleren en rende naar de AED en vervolgens naar het adres van het slachtoffer.”

Al 2 schokken voor de ambulance er was

“Ik kwam samen met een andere burgerhulpverlener en de politie ter plaatse. Het ging om een vrouw van rond de 64 jaar. Haar man had 112 gebeld en probeerde haar al te reanimeren. Samen namen we het van hem over en gebruikten we de AED. We hadden al 2 schokken gegeven, toen de ambulance kwam."

Kees-Jan houdt lachend een AED in zijn handen.

Weer hartslag

"Terwijl de ambulancemedewerkers medicatie toedienden bleven wij reanimeren. En opeens hoorden we ze zeggen: ‘stop maar, volgens mij hebben we hartslag’. Het horen van die woorden was echt geweldig, een emotioneel moment. Daarna hebben we geholpen haar naar de ambulance te brengen."

Bericht van haar echtgenoot

“Die nacht kon ik niet meer slapen. Ik had vroege dienst, dus ik reed gelijk door naar mijn werk. Daar kon ik het van me af praten. Ook deelde ik het verhaal op mijn LinkedIn. En wat denk je: 2 dagen later reageerde de echtgenoot van de vrouw op mijn berichtje. Het kippenvel stond op mijn armen.”

Diep geraakt

“Hij liet weten dat ze ontwaakt was uit de kunstmatige coma en dat het goed ging met haar. Dat bericht raakte me diep, ik was in de zevende hemel. Tijdens mijn loopbaan heb ik heel wat reanimaties meegemaakt die niet goed afliepen. Dus dit was echt een bijzondere ervaring, en ook nog eens met onze BuurtAED.”

To be able to view this content you need to accept the cookies that come from this third party.

Leven gered als burgerhulpverlener

“Zo fijn dat we in onze buurt snel in actie kunnen komen bij een hartstilstand. De AED hebben we samen  met 35 buren aangeschaft. De AED is aangemeld bij het oproepsysteem HartslagNu. Zelf ben ik ook aangemeld als burgerhulpverlener. Dan krijg je een oproep op je mobiel bij een melding van een hartstilstand bij de 112-alarmcentrale. In dit geval heeft dit met succes gewerkt en hebben we zo een leven kunnen redden in onze buurt.”