Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

"Veel inspiratie gekregen door alle ervaringen uit de dagelijkse praktijk"

"Veel inspiratie gekregen door de ervaringen uit de dagelijkse praktijk"

"Veel inspiratie gekregen door de ervaringen uit de dagelijkse praktijk"

Marian Wesseling studeerde biomedische wetenschappen en is nu promovendus bij het UMC Utrecht. In 2017 deed ze mee aan de Cardiovascular training courses op Papendal. Daar volgde ze de cursus Atherosclerosis & Thrombosis (A&T).

Kennis opdoen

Marian: “Ik heb me aangemeld omdat ik graag mijn basiskennis wilde opfrissen en ervaringen wilde horen van onderzoekers uit het veld. Dat is zeker geslaagd. Ik heb nieuwe dingen geleerd over de preventie van atherosclerose. En het is ook heel fijn om ervaringen te horen uit de klinische praktijk. Als onderzoeker mis je het directe contact met de patiënt wel eens. Met de postersessie spreek je veel mensen. Je krijgt zo te horen wat er binnen het Nederlands hartonderzoek leeft en wat medestudenten aan het doen zijn."

Toepassen in de praktijk

"Je kunt de opgedane kennis niet altijd direct toepassen. Maar achteraf merk ik dat ik best wel wat geleerd heb. Soms loop ik in mijn werk ergens tegenaan en realiseer me dan ineens: hé, dat heb ik tijdens de Cardiovascular training courses opgepikt. Je kennis heeft toch een boost gekregen. Vroeg of laat ga je die tijdens je onderzoek vanzelf inzetten."

Sociale contacten

"Daarnaast is het ook een heel sociaal evenement en goed om te netwerken. Alle deelnemers zijn heel enthousiast over hun werk. Je legt veel contacten, spreekt elkaar en maakt plannen. Je brengt 5 dagen met dezelfde mensen door en er is een heel gezellige sfeer. De eerste dag ben je nog op zoek naar contacten, maar op een gegeven moment ken je de meeste gezichten wel. Ook buiten de cursus om doe je veel samen. Sporten werkte voor mij heel goed om elkaar beter te leren kennen."

Vooral doen!

"De interactie, het opdoen van kennis en ervaringen uit de dagelijkse praktijk maken deze cursus echt de moeite waard. Ik zeg daarom: vooral doen! Het is een echt een leuke en inspirerende week waar je veel nieuwe contacten opdoet."

Inschrijven Cardiovascular training courses

Geïnspireerd geraakt door de ervaringen van Marian? Lees meer over de Cardiovascular training courses of schrijf je direct in!

Inschrijven

Meer lezen

Betere diagnose hartklachten door CT-scan via huisarts?

Betere diagnose hartklachten door CT-scan via huisarts?

Meedoen onderzoek zwangerschapsproblemen

Meedoen onderzoek zwangerschapsproblemen

Jens van de Wouw

Jens van de Wouw: "De informatie op de Cardiovascular training courses was heel relevant voor mijn eigen onderzoek."