Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

"20 kilometer Hartstocht is leuk en makkelijk"

"20 kilometer Hartstocht is leuk en makkelijk"

"20 kilometer Hartstocht is leuk en makkelijk"

De regen kwam met bakken uit de hemel toen de 9-jarige Gijs in oktober 2020 de Hartstocht liep. Die regen vond hij eigenlijk best lekker en ook die 20 kilometer was voor hem geen probleem. Daarom doet hij graag weer mee aan de tweede editie van de Hartstocht op 10 april.

Bijzondere route voor Gijs

In oktober liep Gijs de 20 kilometer samen met zijn ouders. Ze startten in hun woonplaats Den Haag en liepen naar het LUMC in Leiden. Hier werd hij als baby van 5 maanden aan zijn hart geopereerd. Moeder Manon: “Gijs had een gaatje tussen de hartkamers (VSD) en een tussen de boezems (ASD). Het gaat nu goed met Gijs. Hij is pas nog bij de cardioloog geweest voor een jaarlijks onderzoek. Alles is in orde.”

Live op Hartstocht Radio

Deelnemers aan de Hartstocht kunnen onderweg luisteren naar Hartstocht Radio. De hele dag is er muziek en tussendoor zijn er ook interviews met deelnemers. Ook Gijs was er te horen: “Onderweg werd ik wel 3 keer gebeld door Hartstocht Radio. Dan vroegen ze hoe het met mij ging. Dan was ik live op de radio te horen. Ik mocht ook zelf een muziekje kiezen. Het was heel erg leuk!”

Veel mooie momenten

Gijs heeft nog meer mooie herinneringen aan de Hartstocht. “Van ADO Den Haag kreeg ik een shirt en een bal. Die waren door alle spelers gesigneerd. Onderweg heb ik ook nog een roofvogel gezien! Toen ik in Leiden aan kwam, werd ik door mijn opa en oma, mijn oom en tante en mijn neef en nicht opgewacht. Dat wist ik niet van tevoren. Ik vond dat heel leuk.”

Meedoen aan tweede editie Hartstocht

Gijs en zijn ouders willen ook weer meedoen aan de Hartstocht op 10 april. Manon: “We weten dat de Hartstichting onderzoek doet naar aangeboren hartafwijkingen, onder andere naar de gevolgen op de lange termijn. We vinden het belangrijk dat er aandacht is voor kinderen zoals Gijs en dat er geld wordt opgehaald voor onderzoek naar betere behandelingen. We gaan dus zeker ons best doen om in april weer mee te doen!”

Vol vertrouwen

Gijs: “Ik hoop dat het weer in april meewerkt en dat het niet regent. Ik weet nu in ieder geval dat ik het makkelijk kan volhouden. Wij zijn ook gewend om ieder jaar tijdens onze vakantie in Italië te wandelen. Daar is het soms wel 40 graden Celsius. Zo warm zal het vast niet worden.”

Hoop nog meer geld op te halen

“Zelf haalde ik € 4.610 aan sponsorgeld op. Daar ben ik heel trots op! In totaal is er volgens mij € 275.000 opgehaald. Die cheque mocht ik aan het eind van de dag uitreiken. Ik hoop dat iedereen weer helpt met het sponsoren. Via WhatsApp ging dat de vorige keer heel makkelijk en snel. Onze juf zette het in een groepsapp en ook mama deed dat. De kinderen van school hebben me toen ook gesponsord. Daardoor heb ik veel geld opgehaald. Ik stond zelfs met mijn opgehaalde bedrag op de 2e plek van iedereen die meeliep.”

Net als Gijs meelopen met de Hartstocht op 10 april?

  • Start én finish bij je voordeur of plek naar keuze​
  • Kies je afstand: 5, 10, 15, 20 of 30 km
  • Kies een persoonlijke wandelroute via eRoutes  
  • Luister naar Hartstocht Radio voor lekkere muziek en support
  • Ontvang na afloop een welverdiende medaille

Meld je ook aan