Naar content

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

"Volgend jaar fietsen we zeker naar Parijs"

"Volgend jaar fietsen we zeker naar Parijs"

"Volgend jaar fietsen we zeker naar Parijs"

In juni 2018 kreeg Wim (59) totaal onverwacht een hartinfarct. Ruim een jaar later voelde hij zich weer helemaal goed en had zijn werk en sport weer opgepakt. Hij besloot zich aan te melden voor Cycle Paris 2020, om zo geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Fietsen met een klein clubje

"Voor mij is het belangrijk om in beweging te blijven. Ik fiets veel, meestal met een clubje van vier. We zijn geen race-maniakken, maar fietsen gewoon in een lekker tempo. Op z’n tijd stoppen we voor een bakkie koffie. Omdat het weer een tijdje geleden niet zo best was, hebben we een abonnement genomen bij de sportschool. Zo houden we onze conditie toch op peil."

Mooi doel: 550 kilometer in 4 dagen

"Meestal fietsen we voor de gezelligheid. Maar sporten met een duidelijk doel voor ogen maakt het extra leuk. Voor ons was dat Cycle Paris. Een fietstocht van 550 kilometer in 4 dagen. Elke dag fiets je tussen de 125 en 175 kilometer. Best een uitdaging voor ons! Er hadden zich al 17 teams en 54 fietsers aangemeld. Met zijn allen in beweging om geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten. Prachtig toch, ik had er echt zin in!"

Corona gooide roet in het eten

“Het ging allemaal prima, we waren goed aan het trainen. Totdat de coronacrisis kwam. We vreesden al dat Cycle Paris niet door zou gaan. En inderdaad, begin april kwam het bericht dat de organisatie de tocht moest annuleren. Heel erg jammer, maar wel een verstandig besluit. Natuurlijk is het best wel een domper. De motivatie om te trainen viel wel even weg, moet ik eerlijk zeggen. Maar ik blijf zeker fietsen voor mijn conditie, want de sportschool is nu ook nog eens dicht."

In de risicogroep


"En dan val je ineens in een risicogroep. We houden ons thuis zo goed mogelijk aan de RIVM-richtlijnen. Dat was best wennen, want we houden erg van gezelligheid om ons heen. Nu gaan we nergens op visite en maken we het zelf thuis maar gezellig. En verder wandel ik regelmatig met onze Labradoodle Jack."

Extra hygiëne

"Het is wel een rare tijd nu. Mijn vrouw en twee zoons werken en studeren deels vanaf huis. Voor mij als chauffeur is dat geen optie. Gelukkig zijn er nog wel ritten, ik vervoer groente en fruit. Met mijn collega’s heb ik goede afspraken gemaakt over hygiëne in de cabine. Dat deden we al wel, maar extra goed handen wassen is nu noodzaak."

Niet bang

"Ik behoor tot de risicogroep, maar het is niet zo dat ik extra angstig ben nu. Dat was ik ook niet na mijn hartinfarct. Ik ben altijd positief ingesteld. Na mijn infarct had ik zoiets van 'de motor is weer gerepareerd, ik kan weer verder'. Ik ben heel dankbaar dat ik er zo goed vanaf ben gekomen. Voor mezelf en mijn gezin. Als alles goed gaat met je gezondheid, sta je er niet bij stil. Maar als je iets overkomt, besef je ineens hoe kwetsbaar je bent. Gelukkig ken ik niemand die corona heeft gehad. Hopelijk blijft dat zo."

Volgend jaar doen we zeker mee

"Volgend jaar staat Cycle Paris opnieuw gepland. Dan willen we er zeker bij zijn! Het moment van de finish in Parijs is natuurlijk onvergetelijk. Daar gaan we hard voor trainen met ons clubje."

Fiets naar Parijs of Berlijn in 2021

Wil jij ook in actie komen voor de Hartstichting? In juni gaan de inschrijvingen voor 2021 open voor Cycle Paris en Cycle Berlin.

> Meer lezen op www.cyclevoorjehart.nl

Foto: Cycle Paris 2019

Onderzoek naar corona

"Ik hoop dat deze crisis niet zo heel lang meer duurt en iedereen het normale leven weer kan oppakken. Of misschien juist wel anders! Gezonder en minder stressvol, zodat het aantal hartpatiënten daalt. Ook hoop ik dat onderzoek naar het coronavirus en het hart veel oplevert. Zodat er bij een nieuwe uitbraak veel meer bekend is en ze weten hoe ze hartpatiënten met corona het beste kunnen behandelen."

Waardevol onderzoek

Veel mensen hebben afgelopen jaar zelf of in hun omgeving te maken gehad met corona. Meer kennis over het virus en de gevolgen voor het hart ervan blijft nodig. Alleen is een snelle en effectieve aanpak in de toekomst mogelijk. 

Vind jij dit onderzoek belangrijk?

Voor wetenschappelijk onderzoek, zoals hartonderzoek naar corona, is veel geld nodig. Help jij ook mee?

Geef voor onderzoek

Meer lezen

Raakt corona jou in het hart?

Raakt corona jou in het hart?

Kom in actie voor de Hartstichting

Kom in actie voor de Hartstichting