Mijn Gids?

Je kunt alles in de Gids bewaren om later terug te lezen, of om te delen.

Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

Meer over privacy en voorwaarden.

Mijn Gids?

Klik nu hier om deze pagina
    in je Gids te bewaren.

“Eindelijk een AED dichtbij huis dankzij BuurtAED”

Jacomijn kreeg een oproep bij een hartstilstand bij haar in de buurt. Maar er bleek geen AED te zijn. Onacceptabel vond Jacomijn. Dus regelde ze samen met de buren een AED voor hun wijk.

Start je eigen actie

“Toen ik in 2016 naar het centrum van Woerden verhuisde, meldde ik me meteen aan als burgerhulpverlener. Zodra iemand in je buurt een hartstilstand krijgt, ontvang je een bericht op je mobiel. Dan is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk hulp biedt. Soms krijg je het verzoek om direct naar de locatie van het slachtoffer te gaan en soms moet je eerst een AED halen.”

Gemiste kans dat de AED binnen hing

“Op een avond om 19 uur piepte mijn telefoon: een reanimatie-oproep! Ik moest een AED halen bij de fietswinkel en direct naar het slachtoffer gaan. Ik sprong op mijn fiets en kwam hijgend aan bij de winkel. Maar wat bleek: er was geen AED te vinden. Oh, wat was dat frustrerend! Later hoorde ik dat de AED bij de winkel wel aangemeld was, maar binnen hing. Hij was daardoor maar tot 18 uur bereikbaar. Wat een gemiste kans!”

Een AED voor jouw buurt

Hangt er in jouw buurt ook nog geen AED die dag en nacht bereikbaar is? Zamel net als Jacomijn met je buren geld in voor een eigen AED.

Start nu een actie

Weinig AED’s in de avond en nacht

“Het incident liet me niet los en ik wilde weten waar nog meer AED’s hangen. Onderzoek wees uit dat er in Woerden maar 8 AED’s 24/7 bereikbaar zijn! Wie dus ‘s avonds of ‘s nachts een hartstilstand krijgt, heeft minder kans op hulp met een AED. Dat moet anders. Een hartstilstand houdt echt geen rekening met dag of nacht.”

Positieve reacties op actie BuurtAED

“Op mijn werk hoorde ik over BuurtAED.nl en besloot direct een AED te regelen voor mijn wijk. Eerst polste ik mijn buren en was blij verrast dat iedereen zo positief reageerde. Toen bleek dat de bewonersvereniging al langer een AED wilde. Deze actie met het mooie sponsorbedrag van Philips kwam dus precies op het goede moment.”

De actie was direct rond

“Ik heb mijn plan voorgedragen in een ledenvergadering van de VVE en gelukkig stemde iedereen vóór. Mijn actie was direct rond! Geheel bekostigd vanuit het VVE-potje. Als dat niet mogelijk was geweest, had ik lokale horecazaken en bedrijven om een donatie gevraagd.”

AED onder handbereik kan levens redden

“Onze buurt is per auto alleen maar bereikbaar vanaf 1 weg. De AED moet vanaf deze route goed in het zicht hangen. Het is een gerust gevoel dat bij een volgende reanimatie-oproep in onze wijk snel een AED beschikbaar is. Dat kan levens redden en daar gaat het om. Daarom raad ik iedereen aan om ook een actie te starten voor een AED in zijn buurt."

Start een actie

Meer lezen

Zamel met jouw buren geld in voor een BuurtAED

Elles