Hartstichting.nl wordt geladen

20 kilo afgevallen

“Ik was wel echt te zwaar en wilde graag afvallen. Ik paste mijn leefstijl aan. Ik ben minder zout en suiker gaan eten en juist meer plantaardige producten. Meer groente, fruit, volkorenproducten en vis. Bewegen deed ik al. Naast de dagelijkse beweging ga ik twee keer per week naar de sportschool. Het afvallen ging niet heel snel, maar door mijn eetgewoonten in kleine stappen aan te passen, hield ik het veel langer vol. Uiteindelijk viel ik 20 kilo af in 3 jaar!”

Effect op hele gezin

“Mijn kinderen moesten natuurlijk wel even wennen aan de aanpassingen in het dagelijkse eten. Nu zij op zichzelf wonen, zie ik dat ze de gezonde leefstijl helemaal hebben overgenomen. Ze zorgen goed voor zichzelf, eten gezond en bewegen genoeg. Ze weten ook dat ze op tijd rust moeten nemen en dat de lat soms best wat lager mag.”

Bloeddruk nu goed

“Mijn gezondere leefstijl heeft een groot effect gehad op mijn bloeddruk, waardoor ik de medicijnen volledig kon afbouwen. Nu slik ik al een paar jaar geen medicijnen meer en blijft mijn bloeddruk mooi op peil.”

Anita Hartenheld

Elk jaar je bloeddruk checken

“De Hartstichting adviseert om boven je 40e jaar je bloeddruk jaarlijks te controleren. Een hoge bloeddruk voel je soms niet en zo kun je hartproblemen voorkomen. Gelukkig was ik er op tijd bij en kon ik er iets aan doen en gaat het nu goed met mij.”

“Ik hoop dat mijn verhaal anderen helpt en dat ze er sneller achter komen als zij een hoge bloeddruk hebben. Controleer dus jaarlijks je bloeddruk, zie het als APK voor je hart en zet het in je agenda vanaf je 40e!”