De 6-Minutenles bestaat uit theorie- en praktijkoefeningen. Na 2 tot 4 lesuren weten ze wat ze moeten doen bij een hartstilstand. De 6-Minutenles sluit aan bij vakken zoals biologie, lichamelijke opvoeding, verzorging, maatschappijleer of kan ingepast worden in een projectweek.

Voor wie is de 6-Minutenles bedoeld?

De les is geschikt voor:

• leerlingen vanaf 14 jaar (2e leerjaar en hoger)
  • alle niveaus in het voortgezet onderwijs
  • groepen van maximaal 15 leerlingen per leerkracht

Aanbod voor scholen

Na inschrijving voor het lesprogramma krijgt uw school:

• Het complete lespakket 6-Minutenles. Dit is een digitaal pakket met theorie én praktijk voor elke les
  • Een certificaat voor alle leerlingen die de 6-Minutenles hebben gevolgd
  • De mogelijkheid om reanimatiematerialen te huren: 4 tot 5 euro per leerling
  • Een offerte voor de aanschaf van reanimatiematerialen
  • Optie voor intekenen voor de theatervoorstelling Raphaël op uw school (bekijk de trailer hieronder)

Trailer theatervoorstelling Raphaël

Maak gebruik van de serious game Held

In samenwerking met de TU Delft is de serious game Held ontwikkeld. De game brengt leerlingen op een uitdagende manier de theorie van het reanimeren bij. De leerlingen spelen de game als huiswerk en krijgen op school nog 2 uur praktijkles.

Meer over de game Held

Certificaat voor leerlingen

Na het spelen van de game en het volgen van 2 lesuren praktijkles, ontvangen de leerlingen een reanimatie-certificaat. De game kan ook na afloop van het project nog regelmatig worden gespeeld, zodat de leerlingen de reanimatietheorie blijven herhalen.

Opleiding voor leerkrachten

De leerkrachten die reanimatieles gaan geven op school moeten een opleiding tot reanimatie-instructeur volgen.

De cursus bestaat uit 2 onderdelen:

1. Theorie: 2 modules e-learning voorafgaand aan de praktijkdag (4 uur).
  2. Praktijkdag op school door een erkend opleidingsinstituut (8 uur).

Na de cursus mogen de leerkrachten reanimatieonderwijs geven aan de leerlingen op school. Het diploma van de leerkrachten is 2 jaar geldig. Na 2 jaar is er een herhalingscursus van een halve dag. De Hartstichting kan de cursus voor de school regelen. De kosten zijn voor rekening van de school.

Kosten

In dit uitgebreide document (pdf) vindt u meer informatie en een kostenoverzicht voor uw school.

Meer weten of vragen?

Stuur een e-mail: reanimatieonderwijsopschool@hartstichting.nl

Meld uw school nu aan

Vragen over reanimatieles op school?

Carin - leerkracht biologie

Bij ons op school hebben we dit jaar 260 leerlingen leren reanimeren.

Deel via: