De Hartstichting biedt middelbare scholen ondersteuning bij het geven van reanimatieles. In de 6-Minutenles van de Hartstichting leren de leerlingen reanimeren en een AED gebruiken.

De 6-Minutenles bestaat uit theorie- en praktijkoefeningen. Na 2 tot 4 lesuren weten ze wat ze moeten doen bij een hartstilstand.

Voor wie is de 6-Minutenles bedoeld?

De 6-Minutenles sluit aan bij vakken zoals biologie, lichamelijke opvoeding, verzorging, maatschappijleer of kan ingepast worden in een projectweek.

De les is geschikt voor:

• leerlingen vanaf 14 jaar (2e leerjaar en hoger)
  • alle niveaus in het voortgezet onderwijs
  • groepen van maximaal 15 leerlingen per leerkracht

Aanbod voor scholen

Na inschrijving voor het lesprogramma krijgt uw school:

• Het complete lespakket 6-Minutenles. Dit is een digitaal pakket met theorie én praktijk voor elke les
  • Een certificaat voor alle leerlingen die de 6-Minutenles hebben gevolgd
  • De mogelijkheid om reanimatiematerialen te huren: 4 tot 5 euro per leerling
  • Een offerte voor de aanschaf van reanimatiematerialen
  • Optie voor intekenen voor de theatervoorstelling Raphaël op uw school (bekijk de trailer hieronder)

Trailer theatervoorstelling Raphaël

Nieuw! Leer reanimeren met de serious game Held

In samenwerking met de TU Delft is de serious game Held ontwikkeld. De game brengt leerlingen op een uitdagende manier de theorie van het reanimeren bij. De leerlingen spelen de game als huiswerk en krijgen op school nog 2 uur praktijkles.

Lees meer over de game Held

Certificaat

Na het spelen van de game en het volgen van 2 lesuren praktijkles, ontvangen de leerlingen een reanimatie-certificaat. De game kan ook na afloop van het project nog regelmatig worden gespeeld, zodat de leerlingen de reanimatietheorie blijven herhalen.

Leerkrachtencursus tot reanimatie-instructeur

De leerkrachten die reanimatieles gaan geven op school moeten een opleiding tot reanimatie-instructeur volgen.

De cursus bestaat uit 2 onderdelen:

1. Theorie: 2 modules e-learning voorafgaand aan de praktijkdag (4 uur).
  2. Praktijkdag op school door een erkend opleidingsinstituut (8 uur).

Na de cursus mogen de leerkrachten reanimatieonderwijs geven aan de leerlingen op school. Het diploma van de leerkrachten is 2 jaar geldig. Na 2 jaar is er een herhalingscursus van een halve dag.

De Hartstichting kan de cursus voor de school regelen. De kosten zijn voor rekening van de school.

Informatie en aanmelden

Meer weten over Reanimatieonderwijs op school?

RescueMate is aanspreekpunt en opleider van leerkrachten tot reanimatie-instructeur. RescueMate verzorgt ook het logistieke proces van het project Reanimatieonderwijs op School van de Hartstichting.

Meld uw school nu aan

Vragen over reanimatieles op school?

Deel via: