> Naar content trash arrow-down-light menu paper stack mail-bordered instagram linkedin youtube minus arrow-right heart-border share heart facebook twitter arrow-down stethoscope heartbeat link timer food smoke close briefcase plus question-mark mail sheet external scale search info whatsapp check aed 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 mannen niuews nieuwsbrief onderzoek overgewicht reanimeren recepten roken samenwerken phone sphere location

Hier komen de NAW-gegevens formulieren

Je kunt alles in de Gids bewaren om later terug te lezen, of om te delen. De gegevens die we verwerken tijdens je bezoek bevatten informatie over je gezondheid. Daarom hebben we toestemming nodig.

Meer over privacy en voorwaarden

  Door op bewaar te klikken geef je toestemming voor het gebruik van jouw gegevens voor de Gids. Als je de website verlaat, worden de gegevens verwijderd.

  Leer reanimeren met de game Held

  Held is een serious game die scholieren leert hoe ze moeten reanimeren. De game is een nieuw onderdeel van het project Reanimatieonderwijs op school. Dit is een project voor middelbare scholieren vanaf 14 jaar. De game Held brengt leerlingen op een uitdagende manier de theorie van het reanimeren bij. De leerlingen spelen de game als huiswerk en krijgen op school nog 2 uur praktijkles.

  Reanimeren met Held

  Held bestaat uit diverse spelelementen:

  • leren reanimeren: ontdekken van 11 reanimatiehandelingen en deze leren toepassen in de juiste volgorde en het goede tempo
  • meerdere situaties: wat moet je doen als je in je eentje bent of als het slachtoffer midden op straat ligt?
  • meerdere levels en scorelijsten: maak er een competitie van en daag de leerlingen uit om het spel te blijven spelen
  • feedback na elk spel: wat ging er goed en minder goed
  • kennisquiz: test of de leerling de theorie van het reanimeren beheerst

  Game Held downloaden

  Je kunt de game Held downloaden:

  Thuis gamen en op school oefenen

  Het is de bedoeling dat leerlingen de game spelen als huiswerkopdracht op hun mobiel, tablet of pc. Hierdoor leren ze spelenderwijs de theorie van het reanimeren.

  Op school krijgen ze dan nog 2 uur les van een leerkracht die een opleiding tot reanimatie-instructeur heeft gevolgd. In deze les wordt vooral veel geoefend met reanimatiepoppen en leren de leerlingen een AED aansluiten en bedienen.

  Reanimatiecertificaat

  Na het spelen van de game en het volgen van 2 uur praktijkles, ontvangen de leerlingen een reanimatie-certificaat. De game kan ook na afloop van het project nog regelmatig worden gespeeld, zodat de leerlingen de reanimatietheorie blijven herhalen.

  Hetzelfde resultaat met minder lesuren

  De game is op verschillende middelbare scholen getest. De leerlingen zijn heel enthousiast en vinden het leuk dat ze nu eens mogen gamen als huiswerk. 

  Voor de school is dit ook een enorm voordeel, want zo kost het reanimatieonderwijs de leerkrachten nog maar 2 lesuren in plaats van 4. Uit de test blijkt dat leerlingen net zo goed kunnen reanimeren na het spelen van de game Held én 2 uur praktijkles als na 4 lesuren op school zonder de game.

  Samenwerking TU Delft

  De game Held maakt onderdeel uit van het project Reanimatieonderwijs op school en de hiervoor ontwikkelde 6-Minutenles.

  De game is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Gamelab van de TU Delft. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van serious games. Held werd in 2016 genomineerd voor een Dutch Game Award.

  Downloads

  Vragen over reanimatieles op school?

  Mail de Hartstichting

  Lees meer over reanimatieonderwijs

  Aanmelden 6-Minutenles op school

  Aanmelden 6-Minutenles op school

  6-Minutenles op school

  6-Minutenles op school

  Reanimatieonderwijs op school

  Reanimatieonderwijs op school