45 resultaten voor ''

Mogelijk lagere dosis medicijnen voor vrouwen met hartfalen

Onderzoek van het UMCG toont aan dat vrouwen met hartfalen een lagere dosis medicijnen nodig hebben. Lees het nieuwsbericht.

Beter inzicht in hartfalen bij zwangere vrouwen

Vrouwen die rond hun zwangerschap hartfalen krijgen, hebben een probleem met de vetstofwisseling in het hart. Dat toonde promovendus Martijn Hoes aan. Lees het nieuwsbericht.

Nieuw onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen

De Hartstichting financiert nieuw onderzoek naar een speciale vorm van hartfalen die vaker voorkomt bij vrouwen.

Symptomen van hartfalen eerder herkennen

Deze week zijn de Europese Heart Failure Awareness Days. De Hartstichting vraagt aandacht voor het tijdig herkennen van symptomen van hartfalen.

Wat is hartfalen?

Bij hartfalen pompt je hart minder bloed rond naar het lichaam. Lees hoe dat komt en welke vormen van hartfalen er zijn.

Hartfalen

Bij hartfalen pompt het hart niet genoeg bloed rond. Klachten zijn onder andere vermoeidheid, kortademigheid en vocht vasthouden.

Hartfalen na hartinfarct voorkomen

Onderzoekers testen een potentieel medicijn om de schade aan de hartspier na een hartinfarct te verminderen en de gevolgen van hartfalen te voorkomen.

Nieuwe behandeling van hartfalen getest

Uit eerder onderzoek blijkt dat een klein stukje DNA hartfalen lijkt te remmen. Vervolgonderzoek moet de veiligheid en werking bewijzen.

Verschil hartinfarct, hartstilstand en hartfalen

Weet jij het verschil tussen een hartinfarct, hartstilstand en hartfalen? Lees meer over deze aandoeningen.

Steunhart

Een steunhart is een mechanische pomp die de functie van het hart ondersteunt of overneemt. Meestal is dit de linkerhartkamer. Iemand kan in aanmerking komen voor een steunhart als de hartfunctie erg slecht is.