49 resultaten voor ''

Voeding aangevuld met ketonen verbetert werking ziek hart

Een voeding met veel ketonen verbetert de pompkracht van een ziek hart. Ze zorgen ervoor dat het hart niet verder verslechtert bij hartfalen. Deze ontdekking deden Groningse en Amerikaanse onderzoekers, met steun van de Hartstichting.

Hartfalen: meeste 60-plussers hebben geen idee

Hartfalen is de snelst groeiende hartziekte van Nederland. Vaak wordt de ziekte niet of pas laat herkend. De Hartstichting start een campagne over hartfalen met als doel de klachten eerder te herkennen. Lees het bericht.

Doe de test: kan het hartfalen zijn?

Vul de Hartenkaart in en ontdek of je klachten door hartfalen kunnen komen. De test bestaat uit 7 korte vragen.

Hartfalen beter behandelen

Wetenschappers werken aan een behandeling op maat bij hartfalen. En ze zoeken naar nieuwe behandelingen voor vormen die nu niet goed te behandelen zijn.

Hartfalen voorkomen en eerder opsporen

Hartfalen wordt vaak pas laat ontdekt. Het hart is dan al beschadigd. We investeren veel in onderzoek om hartfalen eerder te ontdekken of zelfs te voorkomen.

Frans Rutten - huisarts:

“Hoe eerder mensen bij me komen, hoe beter”

"Zodra ik ging liggen, kreeg ik het benauwd"

Ineke

"Als ik fietste, kon ik mensen van mijn leeftijd maar moeilijk bijhouden"

Annelies

"Jeetje, je enkels hangen over je gympen"

Nieuwe echo maakt hartfalen eerder zichtbaar

Wetenschappers hebben met steun van de Hartstichting een nieuwe techniek ontwikkeld voor snellere diagnose van hartfalen. Hiermee is te zien hoe stijf de hartspier is.