46 resultaten voor ''

Hartfalen: meeste 60-plussers hebben geen idee

Hartfalen is de snelst groeiende hartziekte van Nederland. Vaak wordt de ziekte niet of pas laat herkend. De Hartstichting start een campagne over hartfalen met als doel de klachten eerder te herkennen. Lees het bericht.

Doe de test: kan het hartfalen zijn?

Vul de Hartenkaart in en ontdek of je klachten door hartfalen kunnen komen. De test bestaat uit 7 korte vragen.

Hartfalen voorkomen en eerder opsporen

Hartfalen wordt vaak pas laat ontdekt. Het hart is dan al beschadigd. We investeren veel in onderzoek om hartfalen eerder te ontdekken of zelfs te voorkomen.

Hartfalen beter behandelen

Wetenschappers werken aan een behandeling op maat bij hartfalen. En ze zoeken naar nieuwe behandelingen voor vormen die nu niet goed te behandelen zijn.

Nieuwe echo maakt hartfalen eerder zichtbaar

Wetenschappers hebben met steun van de Hartstichting een nieuwe techniek ontwikkeld voor snellere diagnose van hartfalen. Hiermee is te zien hoe stijf de hartspier is.

Mogelijk lagere dosis medicijnen voor vrouwen met hartfalen

Onderzoek van het UMCG toont aan dat vrouwen met hartfalen een lagere dosis medicijnen nodig hebben. Lees het nieuwsbericht.

Beter inzicht in hartfalen bij zwangere vrouwen

Vrouwen die rond hun zwangerschap hartfalen krijgen, hebben een probleem met de vetstofwisseling in het hart. Dat toonde promovendus Martijn Hoes aan. Lees het nieuwsbericht.

Symptomen van hartfalen eerder herkennen

Deze week zijn de Europese Heart Failure Awareness Days. De Hartstichting vraagt aandacht voor het tijdig herkennen van symptomen van hartfalen.

Hartfalen

Bij hartfalen pompt het hart niet genoeg bloed rond. Klachten zijn onder andere vermoeidheid, kortademigheid en vocht vasthouden.

Hartfalen na hartinfarct voorkomen

Onderzoekers testen een potentieel medicijn om de schade aan de hartspier na een hartinfarct te verminderen en de gevolgen van hartfalen te voorkomen.