34 resultaten voor ''

Daley Blind

"Graag wil ik jonge mensen meer stil laten staan bij hun hart"

Hartstichting: nieuwe donorwet vergroot kansen voor hartpatiënten

Vanaf 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet van kracht. Heel belangrijk voor hartpatiënten, want met elk hart dat beschikbaar komt voor transplantatie is een leven te redden.

Doorbraak voor patiënten die wachten op donororgaan

De Eerste Kamer stemde vandaag in met een nieuwe wet voor een Actieve Donor Registratie (ADR). Een enorme doorbraak voor patiënten op de wachtlijst voor een donororgaan.

Behandeling hartritmestoornissen

Er zijn diverse behandelingen om minder last te hebben van een hartritmestoornis. Of er zelfs voorgoed van af te zijn. Lees wat de mogelijkheden zijn.

Behandeling hartfalen

Met de juiste medicijnen, een gezonde leefstijl of een behandeling kun je de klachten van hartfalen verminderen.

Telemonitoring

Telemonitoring is voor mensen met hartfalen of met een pacemaker/ICD. De patiënt krijgt meetapparatuur in huis, de arts beoordeelt de gezondheid op afstand.

Behandelingen

Er zijn verschillende behandelingen om hart- en vaatziekten te verminderen of verhelpen. Bekijk een overzicht van behandelingen voor hart- en vaatziekten.

Steunhart

Een steunhart is een mechanische pomp die de functie van het hart ondersteunt of overneemt. Meestal is dit de linkerhartkamer. Iemand kan in aanmerking komen voor een steunhart als de hartfunctie erg slecht is.

Claudia

“Mijn droom kwam uit: meedoen aan de World Transplant Games”