88 resultaten voor ''

Oproep NVVC, Harteraad en Hartstichting: zet hartrevalidatie op afstand in

Veel hartpatiënten kunnen door corona geen hartrevalidatie volgen. De NVVC, Harteraad en Hartstichting dringen er bij ziekenhuizen en hartrevalidatiecentra op aan hartrevalidatie op afstand aan te bieden.

Kunnen bloeddrukverlagers ernstige complicaties door corona voorkomen?

Met steun van De Hartstichting zijn cardiologen van het Radboudumc een groot onderzoek gestart naar de behandeling van coronapatiënten. In dit onderzoek testen ze het effect van Valsartan, een medicijn tegen hoge bloeddruk.

Minder IC-opnames door bloeddrukmedicijnen?

Met steun van de Hartstichting is een groot onderzoek gestart naar valsartan. Dit veelgebruikte medicijn tegen hoge bloeddruk kan het aantal IC-opnames verminderen.

Meer duidelijkheid risico’s beroerte op lange termijn

Ruim 1 op de 10 mensen die een beroerte krijgt, is jonger dan 50. Vanaf nu krijgen deze mensen beter zicht op hun overlevingskansen op lange termijn. Dit is het resultaat van een onderzoek gesteund door de Hartstichting

Website U-Prevent voorspelt langer gezond leven door medicijnen op maat

Onderzoeker Jannick Dorresteijn ontwikkelde een interactieve website, U-Prevent. Deze voorspelt hoe mensen effectiever hart- en vaatziekten kunnen voorkomen door medicatie op maat.

Nederlandse Hart Registratie voegt patiëntgegevens samen

Nederlandse Hart Registratie (NHR) voegt patiëntgegevens samen en moet de behandeling van hartziekten sterk verbeteren.

Hartrevalidatie: ook mogelijk vanaf huis

Veel hartpatiënten kunnen door corona geen hartrevalidatie volgen. Luister naar de adviezen van professionals.

Grote verbetering verwacht in behandeling van beroerte

Er start een groot onderzoek naar een betere behandeling van beroerte.

Beter herstel door nieuwe behandeling herseninfarct

Patiënten met een ernstig herseninfarct herstellen beter als je het afgesloten bloedvat snel weer openmaakt met een katheter.

Behandelingen

Er zijn verschillende behandelingen om hart- en vaatziekten te verminderen of verhelpen. Bekijk een overzicht van behandelingen voor hart- en vaatziekten.