54 resultaten voor ''

Op wintersport? Goed voor je hart!

Onderzoek van het Instituut van Sportwetenschappen aan de universiteit van Innsbruck toont aan dat skiën kan bijdragen aan gezond ouder worden. Ook kou kan een gunstig effect hebben op je gezondheid.

Ruim 10.000 mensen met hoge bloeddruk opgespoord

Dit jaar hebben ruim 33.500 mensen hun bloeddruk laten meten bij een bloeddrukmeetpunt van de Hartstichting. Ruim 10.000 mensen hadden een hoge bloeddruk.

Hartstichting roept mensen op regelmatig bloeddruk te meten

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben. De Hartstichting roept mensen daarom op regelmatig hun bloeddruk te meten.

Nieuwe echo maakt hartfalen eerder zichtbaar

Wetenschappers hebben met steun van de Hartstichting een nieuwe techniek ontwikkeld voor snellere diagnose van hartfalen. Hiermee is te zien hoe stijf de hartspier is.

Medische onderzoeken

Er zijn diverse onderzoeken om hart- en vaatziekten op te sporen. Soms zijn er meerdere onderzoeken nodig. Bekijk een overzicht van alle onderzoeken.

Angiografie

Angiografie is een onderzoek van de bloedvaten. Een ander woord voor angiografie is bloedvatkatheterisatie. Meestal gaat het om onderzoek van de slagaders.

CT-scan

Met een CT-scan is elk lichaamsdeel plakje voor plakje weer te geven. De computer legt de opnames op elkaar waardoor een driedimensionaal beeld ontstaat.

Hartfilmpje (ECG)

Een hartfilmpje (ECG) is een van de eerste onderzoeken die je krijgt bij klachten in de borststreek. Een ECG laat de activiteit van je hart zien. Lees over ECG.

Echografie en Dopplertechniek

Een echografie brengt organen of bloedvaten in beeld met ultrageluidsgolven. Echografie van het hart heet ook wel echocardiografie. Lees over echografie.

Elektrofysiologisch onderzoek

Elektrofysiologisch onderzoek (EFO) spoort hartritmestoornissen op. Het laat zien wat voor soort ritmestoornis het is en waar de ritmestoornis ontstaat.