261 resultaten voor ''

Vragen over vaccinatie en corona

Op 6 januari is de overheid gestart met vaccineren tegen het coronavirus. Veel hart- en vaatpatiënten vragen zich af wat dit voor hen betekent.

Ernstig hartfalen vergroot risico op sterfte bij coronapatiënten

Patiënten met ernstig hartfalen hebben de grootste kans om te overlijden als ze in het ziekenhuis opgenomen worden. Coronapatiënten met andere hartaandoeningen lijken minder risico te lopen.

Barbara de Loor

"Ik moest kiezen tussen stoppen met schaatsen, of een ingreep aan mijn hart”

Ernst van erfelijke hartspierziekten voorspellen

Hoe weet je of iemand met erfelijke aanleg voor hartspierziekte deze ziekte inderdaad krijgt? Of hoe ernstig het wordt? Met dit onderzoek willen wetenschappers dit beter voorspellen.

Voeding aangevuld met ketonen verbetert werking ziek hart

Een voeding met veel ketonen verbetert de pompkracht van een ziek hart. Ze zorgen ervoor dat het hart niet verder verslechtert bij hartfalen. Deze ontdekking deden Groningse en Amerikaanse onderzoekers, met steun van de Hartstichting.

Voorspellen ernst hartspierziekte stap dichterbij

Artsen kunnen de ernst van deze ziekten in de toekomst beter voorspellen door te screenen op veelvoorkomende variaties in het DNA. Dit blijkt uit onderzoek van Amsterdam UMC, gesteund door de Hartstichting.

Hartstichting draagt TikkieRing over aan stichting Hartekind

Per 1 januari 2021 draagt de Hartstichting de TikkieRing over aan stichting Hartekind. Tikkies zijn bedels die kinderen met een hartafwijking krijgen na een onderzoek of behandeling.

Hartfalen: meeste 60-plussers hebben geen idee

Hartfalen is de snelst groeiende hartziekte van Nederland. Vaak wordt de ziekte niet of pas laat herkend. De Hartstichting start een campagne over hartfalen met als doel de klachten eerder te herkennen. Lees het bericht.

Doe de test: kan het hartfalen zijn?

Vul de Hartenkaart in en ontdek of je klachten door hartfalen kunnen komen. De test bestaat uit 7 korte vragen.

Hartfalen beter behandelen

Wetenschappers werken aan een behandeling op maat bij hartfalen. En ze zoeken naar nieuwe behandelingen voor vormen die nu niet goed te behandelen zijn.