259 resultaten voor ''

Hartfalen: meeste 60-plussers hebben geen idee

Hartfalen is de snelst groeiende hartziekte van Nederland. Vaak wordt de ziekte niet of pas laat herkend. De Hartstichting start een campagne over hartfalen met als doel de klachten eerder te herkennen. Lees het bericht.

Doe de test: kan het hartfalen zijn?

Vul de Hartenkaart in en ontdek of je klachten door hartfalen kunnen komen. De test bestaat uit 7 korte vragen.

Hartfalen voorkomen en eerder opsporen

Hartfalen wordt vaak pas laat ontdekt. Het hart is dan al beschadigd. We investeren veel in onderzoek om hartfalen eerder te ontdekken of zelfs te voorkomen.

Hartfalen beter behandelen

Wetenschappers werken aan een behandeling op maat bij hartfalen. En ze zoeken naar nieuwe behandelingen voor vormen die nu niet goed te behandelen zijn.

Zinzy

"Het zou fijn zijn als ze andere kinderen helemaal beter kunnen maken"

1 op de 10 coronapatiënten krijgt hartproblemen tijdens ziekenhuisopname

Iets meer dan 1 op de 10 van de coronapatiënten die in het ziekenhuis terechtkomt, krijgt hartproblemen. Dit blijkt uit een grote studie die de Hartstichting steunt.

Gijs (8) doet mee aan de Hartstocht

Op 3 oktober loopt Gijs (8) samen met zijn vader en moeder mee met de Hartstocht, een sponsorloop van de Hartstichting.

Opsporing erfelijke aanleg ernstige hartziekten moet beter

Onnodig veel mensen krijgen nu hartproblemen. De opsporing van mensen met een aanleg voor erfelijke hartziekten moet beter. Dat zegt Peter van Tintelen die onderzoek doet naar erfelijke hartziekten.

Erfelijke hartziekten eerder opsporen

Met steun van de Hartstichting gaat een groot nieuw hartonderzoek van start. Hoe kunnen we erfelijke hartziekten eerder opsporen?

Groot onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen van start

De Hartstichting en Stichting Hartekind steken samen € 3 miljoen in nieuw groot onderzoek naar het eerder herkennen en beter behandelen van de gevolgen van aangeboren hartafwijkingen.