32 resultaten voor ''

Onderzoek: zout verergert mogelijk slagaderverkalking

Wetenschappers van het Amsterdam UMC hebben voor het eerst aangetoond dat zout ontstekingsreacties stimuleert.

Actief bruin vet leidt tot minder slagaderverkalking

Slagaderverkalking is te verminderen door het stimuleren van bruin vet.

Slagaderverkalking

Door slagaderverkalking vernauwen de kransslagaders. Dit leidt tot een vermindering of afsluiting van de bloedtoevoer. Lees alles over slagaderverkalking.

Sneller zekerheid over je hart

De huidige tests tonen niet altijd aan dat er iets mis is met het hart. Met subsidie van de Hartstichting onderzoekt Rozemarijn Vliegenthart of een CT-scan sneller duidelijkheid geeft.

Onderzoek naar slagaderverkalking

Door het eerder opsporen en beter kunnen behandelen van slagaderverkalking, zijn veel hart- en herseninfarcten te voorkomen. Lees meer over het onderzoek.

Astmamedicijn tegen slagaderverkalking

Astma en slagaderverkalking: twee verschillende ziekten met een belangrijke overeenkomst. Zou het astmamedicijn slagaderverkalking doen afnemen?

Nieuw onderzoek naar voorkomen hart- en herseninfarcten

De Hartstichting investeert in nieuw onderzoek om hart- en herseninfarcten te voorkomen. Lees het nieuwsbericht.

Zoeken naar slimme manieren om je bloedvaten open te houden

Het onderzoeksteam Kuiper en Kastelein doet onderzoek om slagaderverkalking eerder op te sporen én af te remmen. Ze bouwen voort op eerder onderzoek.

Op zoek naar een nieuw medicijn tegen slagaderverkalking

Ilze Bot doet onderzoek naar slagaderverkalking. Haar doel is nieuwe medicijnen te vinden om hart- en herseninfarcten te voorkomen.

Slagaderverkalking bij een hartinfarct

Een hartinfarct wordt vaak veroorzaakt door slagaderverkalking. Hierdoor vernauwen de slagaders steeds meer. Lees alles over slagaderverkalking.