445 resultaten voor ''

Voeding aangevuld met ketonen verbetert werking ziek hart

Een voeding met veel ketonen verbetert de pompkracht van een ziek hart. Ze zorgen ervoor dat het hart niet verder verslechtert bij hartfalen. Deze ontdekking deden Groningse en Amerikaanse onderzoekers, met steun van de Hartstichting.

Hartstichting draagt TikkieRing over aan stichting Hartekind

Per 1 januari 2021 draagt de Hartstichting de TikkieRing over aan stichting Hartekind. Tikkies zijn bedels die kinderen met een hartafwijking krijgen na een onderzoek of behandeling.

Nieuw onderzoek naar corona-zorg door huisarts

De Hartstichting steekt extra geld in nader onderzoek naar mensen die corona krijgen, maar niet in het ziekenhuis liggen. Het doel is dat patiënten die plotseling achteruit gaan, eerder de juiste zorg krijgen.

Grote investering in nieuw medicijn tegen beroerte

Het bedrijf TargED Biopharmaceuticals gaat een mogelijk nieuw medicijn tegen herseninfarcten verder testen en ontwikkelen. Het bedrijf krijgt geld van o.a. het FIRST-fonds. Dit is mede opgericht door de Hartstichting.

112 vaak niet gebeld bij beroerte door gebrek aan kennis en schroom

Uit onderzoek van het LUMC blijkt dat bij een beroerte vaak eerst de huisarts wordt gebeld en niet het 112. Patiënten onderschatten hun klachten en willen zorgverleners niet tot last zijn.

Hartfalen: meeste 60-plussers hebben geen idee

Hartfalen is de snelst groeiende hartziekte van Nederland. Vaak wordt de ziekte niet of pas laat herkend. De Hartstichting start een campagne over hartfalen met als doel de klachten eerder te herkennen. Lees het bericht.

Doe de test: kan het hartfalen zijn?

Vul de Hartenkaart in en ontdek of je klachten door hartfalen kunnen komen. De test bestaat uit 7 korte vragen.

Hartfalen beter behandelen

Wetenschappers werken aan een behandeling op maat bij hartfalen. En ze zoeken naar nieuwe behandelingen voor vormen die nu niet goed te behandelen zijn.

Hartfalen voorkomen en eerder opsporen

Hartfalen wordt vaak pas laat ontdekt. Het hart is dan al beschadigd. We investeren veel in onderzoek om hartfalen eerder te ontdekken of zelfs te voorkomen.

Zinzy

"Het zou fijn zijn als ze andere kinderen helemaal beter kunnen maken"