60 resultaten voor ''

Wat is een beroerte?

Bij een beroerte gaat er wat mis in de hersenen. Een deel van de hersenen krijgt geen zuurstof en dat veroorzaakt uitvalsverschijnselen. Lees over beroerte.

Herken de signalen van een beroerte

Een scheve mond, verwarde spraak of een lamme arm. Deze 3 signalen komen het meest voor bij een beroerte. Lees meer over signalen van een beroerte.

Slechts kwart van mensen met beroerte via 112 in ziekenhuis

Bij een beroerte is snel handelen van levensbelang. Het alarmnummer 112 is de snelste weg naar een behandeling. Toch bellen mensen eerder de huisarts. En campagne van de Hartstichting moet hier verandering in brengen.

Marco

"Ik herkende de signalen van een beroerte en belde direct 112"

Dennis

"Ik had snel door dat het een beroerte kon zijn en belde direct 112"

Carien

“Hij kon zijn linkerarm niet meer bewegen. Ik belde direct 112"

Nieuwe onderzoeksresultaten geven meer inzicht in behandeling beroerte

Is het herstel na een herseninfarct aan de achterkant van het hoofd beter als het bloedstolstel weggehaald wordt via een katheter? Lees over de resultaten.

Behandeling beroerte

Bij een beroerte kan het gaan om een TIA, een herseninfarct of een hersenbloeding. De behandeling is verschillend.

Nieuwe resultaten onderzoek naar herseninfarcten bij coronapatiënten in het ziekenhuis

Herseninfarcten treden niet veel op bij coronapatiënten in het ziekenhuis, maar verlopen wel vaak ernstig. Dit blijkt uit onderzoek onder leiding van wetenschappers van het UMC Utrecht. De Hartstichting bracht geld bijeen voor dit onderzoek.

Grote investering in nieuw medicijn tegen beroerte

Het bedrijf TargED Biopharmaceuticals gaat een mogelijk nieuw medicijn tegen herseninfarcten verder testen en ontwikkelen. Het bedrijf krijgt geld van o.a. het FIRST-fonds. Dit is mede opgericht door de Hartstichting.