79 resultaten voor ''

Nieuwe resultaten onderzoek naar herseninfarcten bij coronapatiënten in het ziekenhuis

Herseninfarcten treden niet veel op bij coronapatiënten in het ziekenhuis, maar verlopen wel vaak ernstig. Dit blijkt uit onderzoek onder leiding van wetenschappers van het UMC Utrecht. De Hartstichting bracht geld bijeen voor dit onderzoek.

Grote investering in nieuw medicijn tegen beroerte

Het bedrijf TargED Biopharmaceuticals gaat een mogelijk nieuw medicijn tegen herseninfarcten verder testen en ontwikkelen. Het bedrijf krijgt geld van o.a. het FIRST-fonds. Dit is mede opgericht door de Hartstichting.

112 vaak niet gebeld bij beroerte door gebrek aan kennis en schroom

Uit onderzoek van het LUMC blijkt dat bij een beroerte vaak eerst de huisarts wordt gebeld en niet het 112. Patiënten onderschatten hun klachten en willen zorgverleners niet tot last zijn.

Meer duidelijkheid risico’s beroerte op lange termijn

Ruim 1 op de 10 mensen die een beroerte krijgt, is jonger dan 50. Vanaf nu krijgen deze mensen beter zicht op hun overlevingskansen op lange termijn. Dit is het resultaat van een onderzoek gesteund door de Hartstichting

Bestel het gratis Beroerte-alarmpakket

Bestel het gratis Beroerte-alarmpakket. Ontvang geheugensteuntjes om de signalen van een beroerte te onthouden.

Grote verbetering verwacht in behandeling van beroerte

Er start een groot onderzoek naar een betere behandeling van beroerte.

Beter herstel door nieuwe behandeling herseninfarct

Patiënten met een ernstig herseninfarct herstellen beter als je het afgesloten bloedvat snel weer openmaakt met een katheter.

Plek beroerte en bijbehorende gevolgen

De plek van de beroerte bepaalt welke gevolgen iemand ervaart. Lees over de plek van de beroerte en de bijbehorende gevolgen voor de patiënt.

Gevolgen van een beroerte

Een beroerte (herseninfarct of hersenbloeding) kan grote gevolgen hebben. Beperkingen zijn zowel zichtbaar als onzichtbaar. Lees over gevolgen van beroerte.

Gezocht: verhalen over beroerte

Was jij erbij toen iemand een beroerte kreeg? Wij zijn op zoek naar mensen die hun ervaring willen delen.