33 resultaten voor ''

Hartstichting draagt TikkieRing over aan stichting Hartekind

Per 1 januari 2021 draagt de Hartstichting de TikkieRing over aan stichting Hartekind. Tikkies zijn bedels die kinderen met een hartafwijking krijgen na een onderzoek of behandeling.

Zinzy

"Het zou fijn zijn als ze andere kinderen helemaal beter kunnen maken"

Groot onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen van start

De Hartstichting en Stichting Hartekind steken samen € 3 miljoen in nieuw groot onderzoek naar het eerder herkennen en beter behandelen van de gevolgen van aangeboren hartafwijkingen.

Onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen

Lees hier meer over de steeds beter werkende behandelingen bij aangeboren hartafwijkingen.

Gijs

"20 kilometer Hartstocht is leuk en makkelijk"

Dayenne

"Fijn dat ik veel steun krijg en kan geven, want mentaal is het soms best zwaar"

Kris Krokodil

Kris Krokodil is een knuffel van 5 jaar en heeft een hartafwijking. Gebruik Kris om met je kind over zijn of haar hartafwijking te praten.

Risico op latere hartproblemen in bloed te meten

Met een bloedtest is het risico op latere hartklachten te voorspellen. Dit ontdekte Vivan Baggen.

Aangeboren hartafwijkingen

Per jaar worden in Nederland ruim 1.300 baby's geboren met een hartafwijking. De ernst van de afwijkingen verschilt. Bekijk alle aangeboren afwijkingen.

Atriumseptumdefect (ASD)

Een atriumseptumdefect (ASD) is een aangeboren gaatje in het tussenschot van de boezems van het hart. Lees meer over atriumseptumdefect (ASD).