38 resultaten voor ''

Besluit concentreren kinderhartcentra: vragen en antwoorden

De zorg voor mensen met een aangeboren hartafwijking is in Nederland al van hoge kwaliteit, maar kan nog verder verbeterd worden. Onlangs nam minister Hugo de Jonge het besluit om openhartoperaties en andere complexe ingrepen bij patiënten met een aangeboren hartafwijking te concentreren op 2 locaties: ErasmusMC en het UMC Utrecht.

Reactie op besluit: concentratie hartcentra om kwaliteit zorg hartpatiënten

Al sinds 1993is concentratie van de zorg voor aangeboren hartafwijkingen bij kinderen en volwassenen een discussiepunt. Met dit besluit kunnen we de kwaliteit van zorg behouden en verder verbeteren.

Patiënten adviseren landelijk centrum voor aangeboren hartafwijkingen

In een vandaag verschenen adviesrapport roepen patiënten op tot de oprichting van één landelijk overkoepelend centrum voor aangeboren hartafwijkingen in Nederland. Hiermee reageren zij op de vraag van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), hoe de zorg voor patiënten met een aangeboren hartafwijking moet worden ingericht.

Barbara de Loor

"Ik moest kiezen tussen stoppen met schaatsen, of een ingreep aan mijn hart”

Meer zicht op impact van aangeboren hartaandoening op lange termijn

Er komt een nieuwe database waarin medische gegevens van kind tot volwassene worden bijgehouden. Dit levert belangrijke nieuwe inzichten op, die het leven van tienduizenden hartpatiënten kunnen verbeteren.

Hartstichting draagt TikkieRing over aan stichting Hartekind

Per 1 januari 2021 draagt de Hartstichting de TikkieRing over aan stichting Hartekind. Tikkies zijn bedels die kinderen met een hartafwijking krijgen na een onderzoek of behandeling.

Zinzy

"Het zou fijn zijn als ze andere kinderen helemaal beter kunnen maken"

Groot onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen van start

De Hartstichting en Stichting Hartekind steken samen € 3 miljoen in nieuw groot onderzoek naar het eerder herkennen en beter behandelen van de gevolgen van aangeboren hartafwijkingen.

Onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen

Lees hier meer over de steeds beter werkende behandelingen bij aangeboren hartafwijkingen.

Gijs

"20 kilometer Hartstocht is leuk en makkelijk"