26 resultaten voor ''

Hartonderzoek naar corona

Er is dringend meer informatie nodig over corona en het hart. Steun dit hartonderzoek en help een betere behandeling mogelijk te maken.

Klein risico op hartproblemen bij sporters door corona

Topsporters die corona hebben doorgemaakt, hebben een klein risico op hartproblemen. Dit blijkt uit onderzoek door cardiologen van het Amsterdam UMC onder 85 sporters.

Hartstichting investeert ruim 1,5 miljoen euro in internationaal onderzoek

De Hartstichting investeert samen met een Britse en Duitse organisatie in drie nieuwe onderzoeken naar hart- en vaatziekten. Lees om welke onderzoeken het gaat.

Nieuwe onderzoeksresultaten geven meer inzicht in behandeling beroerte

Is het herstel na een herseninfarct aan de achterkant van het hoofd beter als het bloedstolstel weggehaald wordt via een katheter? Lees over de resultaten.

Resultaten onderzoek: hart- en vaatpatiënten meer risico op ziekenhuisopname bij corona

Coronapatiënten met hart- en vaatziekten hebben een grotere kans op ziekenhuisopname dan patiënten zonder deze aandoeningen. Lees de resultaten van een groot corona-onderzoek.

Nieuwe resultaten onderzoek naar herseninfarcten bij coronapatiënten in het ziekenhuis

Herseninfarcten treden niet veel op bij coronapatiënten in het ziekenhuis, maar verlopen wel vaak ernstig. Dit blijkt uit onderzoek onder leiding van wetenschappers van het UMC Utrecht. De Hartstichting bracht geld bijeen voor dit onderzoek.

Ernstig hartfalen vergroot risico op sterfte bij coronapatiënten

Patiënten met ernstig hartfalen hebben de grootste kans om te overlijden als ze in het ziekenhuis opgenomen worden. Coronapatiënten met andere hartaandoeningen lijken minder risico te lopen.

Ernst van erfelijke hartspierziekten voorspellen

Hoe weet je of iemand met erfelijke aanleg voor hartspierziekte deze ziekte inderdaad krijgt? Of hoe ernstig het wordt? Met dit onderzoek willen wetenschappers dit beter voorspellen.

Grote investering in nieuw medicijn tegen beroerte

Het bedrijf TargED Biopharmaceuticals gaat een mogelijk nieuw medicijn tegen herseninfarcten verder testen en ontwikkelen. Het bedrijf krijgt geld van o.a. het FIRST-fonds. Dit is mede opgericht door de Hartstichting.

Hartfalen beter behandelen

Wetenschappers werken aan een behandeling op maat bij hartfalen. En ze zoeken naar nieuwe behandelingen voor vormen die nu niet goed te behandelen zijn.