11 resultaten voor 'al ons nieuws over corona'

Huisartsen hebben dringend meer kennis nodig over covid-19 bij hartpatiënten

Het is van levensbelang om op tijd te zien wie ernstig ziek dreigt te gaan worden door het coronavirus. Er ontbreekt nog veel kennis. De Hartstichting is samen met huisartsen en cardiologen een nieuw onderzoek gestart.

Oproep NVVC, Harteraad en Hartstichting: zet hartrevalidatie op afstand in

Veel hartpatiënten kunnen door corona geen hartrevalidatie volgen. De NVVC, Harteraad en Hartstichting dringen er bij ziekenhuizen en hartrevalidatiecentra op aan hartrevalidatie op afstand aan te bieden.

Kunnen bloeddrukverlagers ernstige complicaties door corona voorkomen?

Met steun van De Hartstichting zijn cardiologen van het Radboudumc een groot onderzoek gestart naar de behandeling van coronapatiënten. In dit onderzoek testen ze het effect van Valsartan, een medicijn tegen hoge bloeddruk.

Maak je je zorgen om je hart? Bel je arts!

Heb je acute klachten en maak je je zorgen? Bel dan direct voor hulp, ook in deze tijd van het coronavirus. De artsen zijn er voor jou, ook nu!

Coronavirus: vragen en antwoorden

Veel hartpatiënten maken zich zorgen om het coronavirus. Lees de antwoorden op veelgestelde vragen aan de Hartstichting.

Coronavirus: wie loopt risico?

Bij sommigen mensen verloopt de ziekte heftiger dan bij anderen. Wie heeft hier meer kans op en lopen hartpatiënten extra risico?

Coronavirus kan hartschade veroorzaken: onderzoek direct van start

Hart- en vaatpatiënten kunnen ernstig ziek worden door het coronavirus. Maar ook bij gezonde mensen kan het virus hartschade veroorzaken. Er is een registratie van start gegaan die de behandeling moet verbeteren.

Live-uitzending voor hartpatiënten die zich zorgen maken over corona

Dinsdag 24 maart was er een speciale live-uitzending op Facebook over het coronavirus en hart- en vaatziekten. Bekijk de uitzending op YouTube.

Coronavirus: tijdelijke richtlijnen voor burgerhulpverlening en reanimatie

Het coronavirus verspreidt zich onder andere via de luchtwegen. Dit betekent extra voorzichtigheid met reanimaties. Lees de nieuwe regels.

Hartrevalidatie: ook mogelijk vanaf huis

Veel hartpatiënten kunnen door corona geen hartrevalidatie volgen. Luister naar de adviezen van professionals.