14 resultaten voor 'al ons nieuws over corona'

Hartonderzoek bij topsporters met corona van start

Er is een unieke studie van start gegaan naar de gevolgen van corona voor het sportershart. Uit de studie moet blijken welke schade en hartklachten corona kan veroorzaken.

Nieuw onderzoek naar corona-zorg door huisarts

De Hartstichting steekt extra geld in nader onderzoek naar mensen die corona krijgen, maar niet in het ziekenhuis liggen. Het doel is dat patiënten die plotseling achteruit gaan, eerder de juiste zorg krijgen.

1 op de 10 coronapatiënten krijgt hartproblemen tijdens ziekenhuisopname

Iets meer dan 1 op de 10 van de coronapatiënten die in het ziekenhuis terechtkomt, krijgt hartproblemen. Dit blijkt uit een grote studie die de Hartstichting steunt.

Reactie op Duits corona-onderzoek naar hartschade corona

Duitse onderzoekers ontdekten bij 60 van 100 herstelde coronapatiënten ontstekingen in het hart. Lees de reactie van prof. dr. Folkert Asselbergs hierop.

Huisartsen hebben dringend meer kennis nodig over covid-19 bij hartpatiënten

Het is van levensbelang om op tijd te zien wie ernstig ziek dreigt te gaan worden door het coronavirus. Er ontbreekt nog veel kennis. De Hartstichting is samen met huisartsen en cardiologen een nieuw onderzoek gestart.

Oproep NVVC, Harteraad en Hartstichting: zet hartrevalidatie op afstand in

Veel hartpatiënten kunnen door corona geen hartrevalidatie volgen. De NVVC, Harteraad en Hartstichting dringen er bij ziekenhuizen en hartrevalidatiecentra op aan hartrevalidatie op afstand aan te bieden.

Kunnen bloeddrukverlagers ernstige complicaties door corona voorkomen?

Met steun van De Hartstichting zijn cardiologen van het Radboudumc een groot onderzoek gestart naar de behandeling van coronapatiënten. In dit onderzoek testen ze het effect van Valsartan, een medicijn tegen hoge bloeddruk.

Maak je je zorgen om je hart? Bel je arts!

Heb je acute klachten en maak je je zorgen? Bel dan direct voor hulp, ook in deze tijd van het coronavirus. De artsen zijn er voor jou, ook nu!

Coronavirus: vragen en antwoorden

Veel hartpatiënten maken zich zorgen om het coronavirus. Lees de antwoorden op veelgestelde vragen aan de Hartstichting.

Coronavirus: wie loopt risico?

Bij sommigen mensen verloopt de ziekte heftiger dan bij anderen. Wie heeft hier meer kans op en lopen hartpatiënten extra risico?