41 resultaten voor 'alle artikelen over corona'

Nieuwe resultaten onderzoek naar herseninfarcten bij coronapatiënten in het ziekenhuis

Herseninfarcten treden niet veel op bij coronapatiënten in het ziekenhuis, maar verlopen wel vaak ernstig. Dit blijkt uit onderzoek onder leiding van wetenschappers van het UMC Utrecht. De Hartstichting bracht geld bijeen voor dit onderzoek.

Ernstig hartfalen vergroot risico op sterfte bij coronapatiënten

Patiënten met ernstig hartfalen hebben de grootste kans om te overlijden als ze in het ziekenhuis opgenomen worden. Coronapatiënten met andere hartaandoeningen lijken minder risico te lopen.

Hartonderzoek bij topsporters met corona van start

Er is een unieke studie van start gegaan naar de gevolgen van corona voor het sportershart. Uit de studie moet blijken welke schade en hartklachten corona kan veroorzaken.

Nieuw onderzoek naar corona-zorg door huisarts

De Hartstichting steekt extra geld in nader onderzoek naar mensen die corona krijgen, maar niet in het ziekenhuis liggen. Het doel is dat patiënten die plotseling achteruit gaan, eerder de juiste zorg krijgen.

1 op de 10 coronapatiënten krijgt hartproblemen tijdens ziekenhuisopname

Iets meer dan 1 op de 10 van de coronapatiënten die in het ziekenhuis terechtkomt, krijgt hartproblemen. Dit blijkt uit een grote studie die de Hartstichting steunt.

Reactie op Duits corona-onderzoek naar hartschade corona

Duitse onderzoekers ontdekten bij 60 van 100 herstelde coronapatiënten ontstekingen in het hart. Lees de reactie van prof. dr. Folkert Asselbergs hierop.

Harm

"Ik dacht even dat het mijn hart was, maar het was corona"

Huisartsen hebben dringend meer kennis nodig over covid-19 bij hartpatiënten

Het is van levensbelang om op tijd te zien wie ernstig ziek dreigt te gaan worden door het coronavirus. Er ontbreekt nog veel kennis. De Hartstichting is samen met huisartsen en cardiologen een nieuw onderzoek gestart.

Oproep NVVC, Harteraad en Hartstichting: zet hartrevalidatie op afstand in

Veel hartpatiënten kunnen door corona geen hartrevalidatie volgen. De NVVC, Harteraad en Hartstichting dringen er bij ziekenhuizen en hartrevalidatiecentra op aan hartrevalidatie op afstand aan te bieden.

Folkert Asselbergs

"We moeten snel weten wat corona met hart- en bloedvaten doet"