37 resultaten voor 'alle artikelen over corona'

1 op de 10 coronapatiënten krijgt hartproblemen tijdens ziekenhuisopname

Iets meer dan 1 op de 10 van de coronapatiënten die in het ziekenhuis terechtkomt, krijgt hartproblemen. Dit blijkt uit een grote studie die de Hartstichting steunt.

Gijs (8) doet mee aan de Hartstocht

Op 3 oktober loopt Gijs (8) samen met zijn vader en moeder mee met de Hartstocht, een sponsorloop van de Hartstichting.

Harm

"Ik dacht even dat het mijn hart was, maar het was corona"

Huisartsen hebben dringend meer kennis nodig over covid-19 bij hartpatiënten

Het is van levensbelang om op tijd te zien wie ernstig ziek dreigt te gaan worden door het coronavirus. Er ontbreekt nog veel kennis. De Hartstichting is samen met huisartsen en cardiologen een nieuw onderzoek gestart.

Oproep NVVC, Harteraad en Hartstichting: zet hartrevalidatie op afstand in

Veel hartpatiënten kunnen door corona geen hartrevalidatie volgen. De NVVC, Harteraad en Hartstichting dringen er bij ziekenhuizen en hartrevalidatiecentra op aan hartrevalidatie op afstand aan te bieden.

Folkert Asselbergs

"We moeten snel weten wat corona met hart- en bloedvaten doet"

Raakt corona jou in het hart?

Er is dringend meer kennis nodig over corona. Wie loopt risico en hoe kunnen we patiënten beter behandelen? Geef voor hartonderzoek. Juist nu,

Hartonderzoek naar betere behandeling van corona

Er is dringend meer informatie nodig over corona en het hart. Steun dit hartonderzoek en help een betere behandeling mogelijk te maken.

Kunnen bloeddrukverlagers ernstige complicaties door corona voorkomen?

Met steun van De Hartstichting zijn cardiologen van het Radboudumc een groot onderzoek gestart naar de behandeling van coronapatiënten. In dit onderzoek testen ze het effect van Valsartan, een medicijn tegen hoge bloeddruk.

Minder IC-opnames door bloeddrukmedicijnen?

Met steun van de Hartstichting is een groot onderzoek gestart naar valsartan. Dit veelgebruikte medicijn tegen hoge bloeddruk kan het aantal IC-opnames verminderen.