39 resultaten voor 'alle artikelen over corona'

Nieuw onderzoek naar corona-zorg door huisarts

De Hartstichting steekt extra geld in nader onderzoek naar mensen die corona krijgen, maar niet in het ziekenhuis liggen. Het doel is dat patiënten die plotseling achteruit gaan, eerder de juiste zorg krijgen.

1 op de 10 coronapatiënten krijgt hartproblemen tijdens ziekenhuisopname

Iets meer dan 1 op de 10 van de coronapatiënten die in het ziekenhuis terechtkomt, krijgt hartproblemen. Dit blijkt uit een grote studie die de Hartstichting steunt.

Gijs (8) doet mee aan de Hartstocht

Op 3 oktober loopt Gijs (8) samen met zijn vader en moeder mee met de Hartstocht, een sponsorloop van de Hartstichting.

Reactie op Duits corona-onderzoek naar hartschade corona

Duitse onderzoekers ontdekten bij 60 van 100 herstelde coronapatiënten ontstekingen in het hart. Lees de reactie van prof. dr. Folkert Asselbergs hierop.

Harm

"Ik dacht even dat het mijn hart was, maar het was corona"

Huisartsen hebben dringend meer kennis nodig over covid-19 bij hartpatiënten

Het is van levensbelang om op tijd te zien wie ernstig ziek dreigt te gaan worden door het coronavirus. Er ontbreekt nog veel kennis. De Hartstichting is samen met huisartsen en cardiologen een nieuw onderzoek gestart.

Oproep NVVC, Harteraad en Hartstichting: zet hartrevalidatie op afstand in

Veel hartpatiënten kunnen door corona geen hartrevalidatie volgen. De NVVC, Harteraad en Hartstichting dringen er bij ziekenhuizen en hartrevalidatiecentra op aan hartrevalidatie op afstand aan te bieden.

Folkert Asselbergs

"We moeten snel weten wat corona met hart- en bloedvaten doet"

Raakt corona jou in het hart?

Er is dringend meer kennis nodig over corona. Wie loopt risico en hoe kunnen we patiënten beter behandelen? Geef voor hartonderzoek. Juist nu,

Hartonderzoek naar betere behandeling van corona

Er is dringend meer informatie nodig over corona en het hart. Steun dit hartonderzoek en help een betere behandeling mogelijk te maken.