8 resultaten voor ''

Betere diagnose hartklachten door CT-scan via huisarts?

Onderzoeker Rozemarijn Vliegenthart onderzoekt of de diagnose bij pijn op de borst sneller en beter kan. Helpt het als de huisarts direct toegang heeft tot een CT-scan?

Meedoen onderzoek zwangerschapsproblemen

Chahinda Ghossein zoekt vrouwen voor haar onderzoek naar de relatie tussen zwangerschapsproblemen en het ontstaan van hart- en vaatziekten. Lees hoe je mee kunt doen.

Meedoen onderzoek van placenta's

Chahinda Ghossein onderzoekt placenta's. Ze wil beter voorspellen wie er later hartproblemen krijgt. Lees hoe je mee kunt doen.

Vrouwen nodig voor onderzoek menstruatiecyclus (deel 2)

Is er een relatie tussen hartritmestoornissen en de menstruatiecyclus? Onderzoekers zoeken vrouwen met ritmestoornissen die mee willen doen aan een studie om dit te ontdekken.

Meedoen aan onderzoek

De Hartstichting wil patiënten, zorgverleners en bedrijven betrekken bij wetenschappelijk onderzoek. Zo worden resultaten sneller toegepast in de praktijk.

Vrouwen nodig voor onderzoek menstruatiecyclus (deel 2)

Is er een relatie tussen hartklachten en de menstruatiecyclus? Om dit te ontdekken zijn er vrouwen nodig die mee willen doen aan een studie.

Hartenbank: levens redden met je eigen hart

Bij de Hartenbank liggen harten van overleden mensen opgeslagen. Die worden wereld gebruikt voor onderzoek naar hartziekten. Lees hoe het werkt en hoe je je aanmeldt.

Bruin vet activeren met een veelgebruikt medicijn

Bruin vet kan energie omzetten in warmte. Is deze kennis te gebruiken in de aanpak van overgewicht? In dit onderzoek testen onderzoekers het veelgebruikte medicijn salbutamol. Lees welke deelnemers ze zoeken.