11 resultaten voor ''

Betere diagnose hartklachten met nieuwe echo en MRI

Er is een betere diagnose nodig bij problemen in de kleine vaatjes van het hart. In dit onderzoek werken de onderzoekers met nieuwe echo-apparatuur en een nieuw type MRI-scan. Ze zoeken gezonde deelnemers.

Effect van corona op de hersenen

Dit onderzoek gaat over de effecten van corona op de hersenen. Hiervoor zijn patiënten nodig die met corona in het ziekenhuis liggen of hebben gelegen.

Bruin vet activeren met een veelgebruikt medicijn

Bruin vet kan energie omzetten in warmte. Is deze kennis te gebruiken in de aanpak van overgewicht? In dit onderzoek testen onderzoekers het veelgebruikte medicijn salbutamol. Lees welke deelnemers ze zoeken.

Hartenbank: levens redden met je eigen hart

Bij de Hartenbank liggen harten van overleden mensen opgeslagen. Die worden wereld gebruikt voor onderzoek naar hartziekten. Lees hoe het werkt en hoe je je aanmeldt.

Betere diagnose hartklachten door CT-scan via huisarts?

Onderzoeker Rozemarijn Vliegenthart onderzoekt of de diagnose bij pijn op de borst sneller en beter kan. Helpt het als de huisarts direct toegang heeft tot een CT-scan?

Meedoen onderzoek zwangerschapsproblemen

Chahinda Ghossein zoekt vrouwen voor haar onderzoek naar de relatie tussen zwangerschapsproblemen en het ontstaan van hart- en vaatziekten. Lees hoe je mee kunt doen.

Meedoen onderzoek van placenta's

Chahinda Ghossein onderzoekt placenta's. Ze wil beter voorspellen wie er later hartproblemen krijgt. Lees hoe je mee kunt doen.

Vrouwen nodig voor onderzoek menstruatiecyclus (deel 2)

Is er een relatie tussen hartritmestoornissen en de menstruatiecyclus? Onderzoekers zoeken vrouwen met ritmestoornissen die mee willen doen aan een studie om dit te ontdekken.

Meedoen aan onderzoek  naar hartfalen

Meedoen aan onderzoek naar hartfalen

Suzanne Voorrips zoekt deelnemers voor een onderzoek naar het verbeteren van het uithoudingsvermogen bij hartfalen. Lees hoe je mee kunt doen.

Meedoen aan onderzoek

De Hartstichting wil patiënten, zorgverleners en bedrijven betrekken bij wetenschappelijk onderzoek. Zo worden resultaten sneller toegepast in de praktijk.