15 resultaten voor ''

Ruim 10.000 mensen met hoge bloeddruk opgespoord

Dit jaar hebben ruim 33.500 mensen hun bloeddruk laten meten bij een bloeddrukmeetpunt van de Hartstichting. Ruim 10.000 mensen hadden een hoge bloeddruk.

Hartstichting roept mensen op regelmatig bloeddruk te meten

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben. De Hartstichting roept mensen daarom op regelmatig hun bloeddruk te meten.

Bloeddruk meten bij de arts

Alleen een arts kan een hoge bloeddruk vaststellen. Hoe beoordeelt de arts dit en hoe vaak is het nodig om je bloeddruk te meten?

Koop een bloeddrukmeter die bij je past

Hoe vind je een betrouwbare bloeddrukmeter die precies aansluit bij jouw wensen? We helpen je graag!

24-uurs bloeddrukmeting

24-uurs bloeddrukmeting geeft inzicht in verloop van de bloeddruk door langere tijd achter elkaar te meten. Lees meer over 24-uurs bloeddrukmeting.

Voor- en nadelen bloeddruk meten

De Hartstichting vindt het belangrijk dat je regelmatig je bloeddruk meet. Lees waarom dit nodig is en wat de voor- en nadelen zijn van het meten van je bloeddruk.

Betrouwbare bloeddrukmeters

Het bedrijf dabl® Educational Trust test bloeddrukmeters op betrouwbaarheid. Bekijk de lijst met meters die getest zijn door dit instituut.

Wat is bloeddruk?

Het hart pompt het bloed met kracht de slagaders in. Er ontstaat een druk op de bloedvaten. Dit noem je de bloeddruk. Lees alles over bloeddruk.

Gratis bloeddruk meten

Tussen 5 en 12 november kun je bij een aantal HEMA-winkels gratis je bloeddruk laten meten. Check welke winkels meedoen.

Wim

“Bloeddruk meten is heel eenvoudig, het kan in 2 minuten”