117 resultaten voor ''

Hartstichting in 2018: succes door betrokkenheid

2018 was een succesvol jaar voor de Hartstichting. Het succes is mede te danken aan de ruim 500.000 donateurs, meer dan 5.000 vrijwilligers en bijna 50.000 collectanten.

Betere afspraken nodig over het gezonder maken van voedingsmiddelen

De Hartstichting bood vandaag een petitie aan in de Tweede Kamer. Zij vindt dat de Voedingsindustrie en het ministerie van VWS te kleine stappen zetten om voedingsmiddelen gezonder te maken.

Floris Italianer nieuwe voorzitter van de raad van European Heart Network

Floris Italianer, directeur van de Hartstichting, is unaniem gekozen tot voorzitter van de raad van de EHN (European Heart Network).

Duizendste rookvrije sportterrein in Nederland

Sportvereniging Ring Pass in Delft is de duizendste rookvrije sportvereniging in Nederland. Steeds meer clubs worden rookvrij. Het aantal is sinds 1 september 2018 bijna verdubbeld.

Internationale award voor Alliantie Nederland Rookvrij

De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) kent op 11 juni een ‘World No Tobacco Award’ toe aan de Alliantie Nederland Rookvrij (ANR).

Driekwart Nederlanders pleit voor actief rookvrij beleid

Driekwart van de Nederlanders wil dat Nederland een actief rookvrij beleid voert. De steun hiervoor is toegenomen van 65% in 2014 naar 76% nu.

Hartstichting roept mensen op regelmatig bloeddruk te meten

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben. De Hartstichting roept mensen daarom op regelmatig hun bloeddruk te meten.

Nederlandse Loterij schenkt ruim €375.000

Op 9 mei heeft de Nederlandse Loterij maar liefst € 375.511 geschonken aan de Hartstichting. De Hartstichting is blij en dankbaar met deze gift.

Hartstichting bedankt vrijwilligers voor inzet

Op 11 mei huldigde de Hartstichting een aantal vrijwilligers om hen te bedanken voor de jarenlange inzet. Zij ontvingen een speld, ketting of beeld in de vorm van een Robijnen of Gouden hart.

Inschrijving derde editie 11strandentocht open

Op 5 oktober 2019 is de 3e editie van de 11strandentocht van de Hartstichting. Wandel 20, 40 of 60 kilometer over het strand tussen Bloemendaal en Hoek van Holland.