151 resultaten voor ''

Nieuwe echo maakt hartfalen eerder zichtbaar

Wetenschappers hebben met steun van de Hartstichting een nieuwe techniek ontwikkeld voor snellere diagnose van hartfalen. Hiermee is te zien hoe stijf de hartspier is.

Buurten zonder AED in kaart gebracht

Op 1775 plekken na, heeft Nederland een dekkend AED-netwerk. De Hartstichting en HartslagNu hebben in kaart gebracht waar de laatste AED-loze zones zich bevinden.

Hartstichting: nieuwe donorwet vergroot kansen voor hartpatiënten

Vanaf 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet van kracht. Heel belangrijk voor hartpatiënten, want met elk hart dat beschikbaar komt voor transplantatie is een leven te redden.

Waarom moeten hartpatiënten extra voorzichtig zijn tijdens warmte?

De temperaturen lopen op. Voor hart- en vaatpatiënten is effect van warmte groot, wat zorgt voor extra uitdagingen.

Hartstichting in 2019: veel acties en betrokkenheid

2019 was een succesvol actiejaar voor de Hartstichting. Veel betrokkenen kwamen in actie voor gezondere harten en daardoor konden mooie resultaten worden behaald.

Huisartsen hebben dringend meer kennis nodig over covid-19 bij hartpatiënten

Het is van levensbelang om op tijd te zien wie ernstig ziek dreigt te gaan worden door het coronavirus. Er ontbreekt nog veel kennis. De Hartstichting is samen met huisartsen en cardiologen een nieuw onderzoek gestart.

Oproep NVVC, Harteraad en Hartstichting: zet hartrevalidatie op afstand in

Veel hartpatiënten kunnen door corona geen hartrevalidatie volgen. De NVVC, Harteraad en Hartstichting dringen er bij ziekenhuizen en hartrevalidatiecentra op aan hartrevalidatie op afstand aan te bieden.

Hartstichting bekroond als Beste Werkgever

De Hartstichting mag zich een van de ‘Beste Werkgevers van Nederland’ noemen. Dit is een onafhankelijk keurmerk voor goed werkgeverschap.

Kunnen bloeddrukverlagers ernstige complicaties door corona voorkomen?

Met steun van De Hartstichting zijn cardiologen van het Radboudumc een groot onderzoek gestart naar de behandeling van coronapatiënten. In dit onderzoek testen ze het effect van Valsartan, een medicijn tegen hoge bloeddruk.

Reactie op Duits corona-onderzoek: ‘’Het is nog maar de vraag of hart blijvend schade oploopt.”

Duitse onderzoekers ontdekten bij 60 van 100 herstelde coronapatiënten ontstekingen in het hart. Lees de reactie van prof. dr. Folkert Asselbergs hierop.