126 resultaten voor ''

Dekkerbeurzen voor 10 getalenteerde wetenschappers

Tien talentvolle onderzoekers kregen in juli een Dekkerbeurs voor vernieuwend onderzoek. In totaal investeert de Hartstichting hier 3,7 miljoen euro in.

ProRail maakt alle treinperrons rookvrij

ProRail heeft vandaag bekend gemaakt dat alle treinperrons binnen twee jaar rookvrij zijn. De Hartstichting hoopt dat andere bedrijven dit voorbeeld volgen.

Hitteplan: advies voor hartpatiënten

Aanhoudende warmte brengt risico's met zich mee. Lees waar je als hartpatiënt op moet letten.

Digitale tweeling helpt hart- en vaatziekten voorkomen

4 nieuwe onderzoeken gaan van start met financiering van de Hartstichting. 1 van de onderzoeken ontwikkelt een digitale tweeling van jezelf.

Ruim 1 miljoen voor onderzoek tabaksontmoedigingsbeleid

Gezondheidsfondsen kennen ruim € 1 miljoen toe aan onderzoek naar effectief tabaksontmoedigingsbeleid. De fondsen willen beleidsonderzoek stimuleren om zo sneller een Rookvrije Generatie te bereiken.

Dementie en hart- en vaatziekten samen aanpakken

Bij hart- en vaatpatiënten moet meer aandacht komen voor problemen met het geheugen. En andersom. Lees waarom onderzoekers dit concluderen in het nieuwsbericht.

Man-vrouwverschillen en de toekomst van hart- en vaatziektenzorg

De afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor man-vrouwverschillen bij hart- en vaatziekten. Wat heeft dat opgeleverd? Daarover spraken professionals en ervaringsdeskundigen tijdens een door ZonMw georganiseerde bijeenkomst.

Stevinpremie voor internationaal topwetenschapper Andrea Evers

'Hartstichting-onderzoeker' Andrea Evers won vandaag de NWO-Stevinpremie, één van de twee hoogste onderscheidingen in de Nederlandse wetenschap.

Hartstichting genomineerd als Company of the Year

De Hartstichting is door de jury van de Dutch Interactive Awards (DIA) genomineerd als Company of the Year. Deze nominatie krijgt zij voor haar BuurtAED-campagne.

Hartstichting in 2018: succes door betrokkenheid

2018 was een succesvol jaar voor de Hartstichting. Het succes is mede te danken aan de ruim 500.000 donateurs, meer dan 5.000 vrijwilligers en bijna 50.000 collectanten.