34 resultaten voor ''

Peiling: 2 op de 5 vrouwen negeert vage klachten bij een hartinfarct

Vrouwen hebben vaak vagere klachten bij een hartinfarct dan mannen. 2 op de 5 vrouwen negeert deze signalen, zo blijkt uit een peiling.

Nieuw onderzoek naar het vrouwenhart

De Hartstichting financiert nieuw onderzoek naar het vrouwenhart. Het gaat om een speciale vorm hartfalen die vaker voorkomt bij vrouwen.

Flashmob-studie huisartsen naar eerder herkennen hartklachten

In de Huisarts HART Week vindt er een unieke flashmob-studie plaats naar het beter herkennen van hartklachten. Lees het nieuwsbericht.

Erfelijke hartziekten eerder opsporen

Peter van Tintelen doet met steun van de Hartstichting onderzoek naar het eerder opsporen van erfelijke hartspierziekten.

Zorg voor het vrouwenhart moet beter

Vrouwen hebben vaak vagere hartklachten dan mannen. Er zijn specifiekere tests nodig om hartziekten op te sporen.

Symptomen van hartfalen eerder herkennen

Deze week zijn de Europese Heart Failure Awareness Days. De Hartstichting vraagt aandacht voor het tijdig herkennen van symptomen van hartfalen.

€ 6,6 miljoen voor onderzoek naar eerder herkennen hart- en vaatziekten

Hartstichting investeert ruim 6,6 miljoen euro in 7 nieuwe onderzoeken naar het eerder opsporen van hart- en vaatziekten.

Risico op latere hartproblemen in bloed te meten

Met een bloedtest is het risico op latere hartklachten te voorspellen. Dit ontdekte Vivan Baggen.

Nieuw onderzoek naar eerder herkennen hart- en vaatziekten (2016)

De Hartstichting subsidieert onderzoek naar nieuwe technologieën om hart- en vaatziekten eerder te herkennen.

Nieuw onderzoek eerder herkennen hart- en vaatziekten (2017)

De Hartstichting investeert in 2017 ruim € 6,6 miljoen in nieuw onderzoek naar het eerder herkennen van hart- en vaatziekten.