11 resultaten voor ''

Campagne Voeding voor de Gezonde Generatie op stoom

De Hartstichting voert samen met partners een politieke beïnvloedingscampagne. Doel: gezonde voeding voor een gezonde generatie opnemen in het nieuwe Regeerakkoord.

Oproep aan nieuwe kabinet: maak ons eten weer gezond!

Leefstijlonderzoek van start: hoe kun je mensen verleiden tot het kopen van gezondere producten

Laat de consument zich verleiden tot het kopen van gezondere producten? Dat onderzoeken wetenschappers van het Amsterdam UMC het komende jaar in een aantal Coop-supermarkten.

Prijs en presentatie in supermarkt heeft invloed op kopen gezondere producten

Hoe kun je mensen verleiden om vaker voor gezonde voeding in de supermarkt te kiezen? Dat onderzoeken wetenschappers met steun van de Hartstichting. Bekijk de tussentijdse resultaten.

Carolien Martens:

"Je zou in supermarkten sneller willen zien welke producten gezond zijn."

Supermarkten: maak keuze gezond voedsel makkelijker

Supermarkten stimuleren gezonde voeding nog te weinig en er is er voor de hele sector nog veel te verbeteren. Dat is de conclusie van een supermarktonderzoek, dat mede op verzoek van de Hartstichting werd uitgevoerd.

Betere afspraken nodig over het gezonder maken van voedingsmiddelen

De Hartstichting bood vandaag een petitie aan in de Tweede Kamer. Zij vindt dat de Voedingsindustrie en het ministerie van VWS te kleine stappen zetten om voedingsmiddelen gezonder te maken.

Te kleine stappen in zout- en suikervermindering

Het RIVM constateert dat er nog steeds teveel suiker en zout in voeding zit. De overheid zou stappen moeten nemen op het gebied van productverbetering.

Stevigere aanpak nodig voor minder zout, verzadigd vet en suiker in voeding

Er is een stevigere aanpak nodig om voedingsmiddelen gezonder te maken, concluderen meerdere organisaties.

Op weg naar een gezonde voedselomgeving

Ongezonde voeding is niet goed voor je hart. Een gezondere voedselomgeving is daarom heel belangrijk en daar zetten wij ons voor in.