39 resultaten voor ''

Veel Nederlanders weten niet waar de dichtstbijzijnde AED hangt

34% van de Nederlanders weet niet waar de dichtstbijzijnde AED in hun directe omgeving hangt. De kennis en de beschikbaarheid van AED’s is nog steeds onvoldoende, zo blijkt uit een peiling van de Hartstichting.

Nu landelijk één oproepsysteem voor reanimatie

Vanaf vandaag is er één landelijk oproepsysteem voor reanimatie: HartslagNu. Burgerhulpverleners kunnen nu overal in Nederland een oproep krijgen bij een hartstilstand.

Ambassadeur Lieke Martens zet zich in voor meer AED's in Nederland

Voetbalster Lieke Martens heeft zich als ambassadeur aan de Hartstichting verbonden. Zij focust zich op meer AED’s op sportvelden.

Ambassadeurs Hartstichting leren reanimeren

Op 10 juli kregen 7 ambassadeurs van de Hartstichting een reanimatie- en AED-training. Zij vonden de cursus heel waardevol.

Onderzoek AMC: oproepsysteem reanimatie werkt

Promotieonderzoek van Jolande Zijlstra (AMC) laat zien dat het inzetten van burgerhulpverleners bij een reanimatie buiten het ziekenhuis werkt.

Feyenoord en PSV slaan handen ineen voor Hartstichting

Vóór de wedstrijd Feyenoord – PSV op 25 februari vragen beide clubs aandacht voor de Hartstichting. Ze zetten zich in voor meer AED's in Nederland.

Mijlpaal bereikt: 170.000 burgerhulpverleners in Nederland

Er is een belangrijke mijlpaal bereikt: 170.000 burgerhulpverleners in Nederland! Er is nu nog veel behoefte aan registratie van AED's.

5.000 nieuwe burgerhulpverleners melden zich aan

Dankzij 5 grote evenementen zijn er 5.000 nieuwe burgerhulpverleners geregistreerd in Nederland.

Mobiel bereik moet verbeteren om levens te redden bij hartstilstand

In bepaalde gebieden in Nederland is het mobiele bereik heel slecht, waardoor hulp bij een hartstilstand te laat op gang komt.

Kans op overleven hartstilstand meer dan verdubbeld

Nieuw onderzoek toont aan dat de kans op overleven bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis meer dan verdubbeld is.