43 resultaten voor ''

Steeds vaker snelle hulp bij hartstilstand

Het aantal AED’s en burgerhulpverleners in Nederland blijft groeien. Op dit moment staan 225.000 Nederlanders aangemeld als burgerhulpverlener.

Kans op succesvolle reanimatie: Rotterdam scoort het beste

In Rotterdam heb je een grotere kans op tijd gereanimeerd te worden dan in de andere 3 grote steden in Nederland.

Burgerhulpverleners nu ook in Amsterdam

Amsterdam is de laatste gemeente van Nederland die zich aansluit bij het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu.

Veel Nederlanders weten niet waar de dichtstbijzijnde AED hangt

34% van de Nederlanders weet niet waar de dichtstbijzijnde AED in hun directe omgeving hangt. De kennis en de beschikbaarheid van AED’s is nog steeds onvoldoende, zo blijkt uit een peiling van de Hartstichting.

Nu landelijk één oproepsysteem voor reanimatie

Vanaf vandaag is er één landelijk oproepsysteem voor reanimatie: HartslagNu. Burgerhulpverleners kunnen nu overal in Nederland een oproep krijgen bij een hartstilstand.

Ambassadeur Lieke Martens zet zich in voor meer AED's in Nederland

Voetbalster Lieke Martens heeft zich als ambassadeur aan de Hartstichting verbonden. Zij focust zich op meer AED’s op sportvelden.

Ambassadeurs Hartstichting leren reanimeren

Op 10 juli kregen 7 ambassadeurs van de Hartstichting een reanimatie- en AED-training. Zij vonden de cursus heel waardevol.

Onderzoek AMC: oproepsysteem reanimatie werkt

Promotieonderzoek van Jolande Zijlstra (AMC) laat zien dat het inzetten van burgerhulpverleners bij een reanimatie buiten het ziekenhuis werkt.

Feyenoord en PSV slaan handen ineen voor Hartstichting

Vóór de wedstrijd Feyenoord – PSV op 25 februari vragen beide clubs aandacht voor de Hartstichting. Ze zetten zich in voor meer AED's in Nederland.

Mijlpaal bereikt: 170.000 burgerhulpverleners in Nederland

Er is een belangrijke mijlpaal bereikt: 170.000 burgerhulpverleners in Nederland! Er is nu nog veel behoefte aan registratie van AED's.